C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
1 l mleka
300 g šećera
100 ml ulja
10 kašika C griza
3 kesice C vanilin šećera
4 jaja
50 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Griz pita

Pita ne mora biti samo poslastica jer nije previše slatka, već i vrlo hranljiv obrok u toku užurbanog dana.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: najmanje 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema fila:
1 l mleka, 10 kašika šećera, 10 kašika C griza, 3 kesice C vanilin šećera skuvati i ohladiti.

Umutiti 4 jaja sa 100 g šećera i dodati u prethodno ohlađen fil.

Polovinu kora ređati u pleh i svaku namazati sa malo ulja i posuti sa malo šećera, a zatim sipati fil od griza.

Drugu polovinu kora staviti na vrh preko fila.

Peći na 180 stepeni 40 minuta.

Kada se ohladi iseći na kocke i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pita je mnogo ukusnija kada je hladna.