C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
1 čaša jogurta (180 ml)
2 čaše šećera
2 čaše C griza
1 čaša ulja
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
C šećer u prahu za posipanje
500 g višanja
500 g tankih kora za pitu
(mera je čaša od 180 ml)

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Griz pita sa višnjama

Sočna i mekana pita kao kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti mikseom jaja, šećer i C vanilin šećer. Dodati jogurt, ulje, C griz, C prašak za pecivo. Odvojiti 4 kore.

Prvu koru premazati filom, složiti drugu isto premazati filom zatim i treću koru, a na četvrtu koru rasporediti višnje.

Uviti u rolat. Od ove količine dobiju se 4 rolata.

Pre pečenja premazati rolate sa filom. Peći na 180°C oko 25 min.

Pre serviranja posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete mutiti posebno belance, posebno žumance, ali ako žurite nema potrebe. Fil svakako ispadne i ređi, a pita mekana i vazdušasta kao kolač.