0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
1 l mleka
250 g C griza
4 kašike kristal šećera
4 jaja
džem malina pomešan sa keksom - 1 šolja za čaj
100 g prezli za valjanje gotovih knedli
Skuvati 1 l mleka sa 4 kašike šećera. Skinuti sa vatre, dodati C griz i skuvati gust krem. 
Kada se prohladi, dodavati jedno po jedno jaje i dobro umutiti. 
Praviti knedle, dodati fil od džema i poređati na poslužavnik. 
U dubljoj posudi zagrejte vodu do vrenja. 
Kada provri, spuštajte knedle i kuvajte par minuta, dok ne isplivaju na površinu. 
Vadite ih rešetkastom kašikom i odmah valjajte u prezle. 
Možete da ih služite i tople i hladne.
Skuvati 1 l mleka sa 4 kašike šećera. Skinuti sa vatre, dodati C griz i skuvati gust krem. 
Kada se prohladi, dodavati jedno po jedno jaje i dobro umutiti. 
Praviti knedle, dodati fil od džema i poređati na poslužavnik. 
U dubljoj posudi zagrejte vodu do vrenja. 
Kada provri, spuštajte knedle i kuvajte par minuta, dok ne isplivaju na površinu. 
Vadite ih rešetkastom kašikom i odmah valjajte u prezle. 
Možete da ih služite i tople i hladne.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.