C Slatka tradicija

Sastojci
500 g gotovih kora za pitu
3 komada jaja
1 kg sira
200 ml jogurta
100 ml mleka
100 ml kisele vode
150 ml ulja
1/2 kesice C praška za pecivo
100 g kajmaka
1 kašičica soli
100 g kačkavalja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Gibanica pužići

Simpatična gibanica na malo drugačiji način: od pužića sa sirom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema fila:
Jaja malo umutiti viljuškom. Dodati kriške sira i usitniti ih. Zatim dodati kajmak, ulje, jogurt, mleko i vodu, C prašak za pecivo i so (ukoliko je sir neslan).

Sve dobro izmešati. Ukoliko je potrebno, dodati još malo tečnosti ili sira kako biste dobili odgovarajuću gustinu fila.

Postupak:
Filovati jednu po jednu koru. Na svaku razmazati 6-7 kašika fila. Zatim povrnuti krajeve da fil ne bi iscureo i urolati je, prvo po širini, a zatim po dužini kako bi se dobio pužić sa sirom.

Ukoliko su kore deblje, mogu se podeliti na pola i tako filovati i uvijati.

Pužiće ređati sa malim razmakom u prethodno uljem podmazanu tepsiju.

Posuti kačkavaljem, rendanim ili u listovima. Ukoliko ostane fila, rasporediti ga odozgo.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni, prvo na 220 C oko 10 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 200 C i peći još oko pola sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.