C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml mleka
400 g brašna
100 g pirea od bundeve
malo ulja
1/2 kašičice soli
1 kesica C suvog kvasca
1 manji praziluk ili 4 struka mladog crnog luka
100 g sitnog sira
100 g margarina

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Faltane lepinjice

Nije ostala na tanjiru ni jedna jedina, sve pojedeno u roku od pet minuta!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Staviti brašno u vanglu, dodati, mleko, pire od bundeve, so, ulje i kvasac. Zamesiti testo.

Ostaviti da odstoji 20 minuta, pa ga zatim premesiti. Radnu površinu posuti sa malo brašna pa istresti testo na sto. Podeliti na osam loptica.

Svaku lopticu malo premesiti i rukama razvući što tanje pa premazati margarinom. Crni luk iseckati sitno i pomešati sa sirom.

U svaku razvučenu lopticu staviti po kašiku fila od praziluka i sira pa nafaltati sa svih srtana.

Rernu zagrejati na 180 stepeni, u tepsiju za pečenje stavite papir za pečenje i porđajte otvorene lepinjice.

Lepinjice pecite oko dvadesetak minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata