C Slatka tradicija

Sastojci
250 g C šlag krema sa ukusom vanile
250 ml mleka
400 ml kisele pavlake
50 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
3 kašike C slatkog kakao praha
listići kokosa

Naši proizvodi
Šlag krem sa ukusom vanile Šećer u prahu Vanilin šećer Slatki kakao

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Sneško domaćica

Domaći C sladoled

Kada dođe leto, jedina pomisao kada hoćemo da se zasladimo je na sladoled. Brzo se pravi, a još brže pojede i za ovaj sladoled vam treba jako malo namirnica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 1 kg
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U dublji sud izručite prah C šlag krema od vanile, dodajte hladno mleko i umutite mikserom.

Kiselu pavlaku promešajte sa C prah šećerom žicom da se dobije ređa tekstura.

Spojite umućen C šlag krem i kiselu pavlaku i samo malo žicom izmešajte da se sjedini. Dobićete gustu kremu.

To je osnova za druge sladolede, a ujedno i možete da, ako ne dodajete ništa drugo, imate sladoled od vanile.

Ovu masu sam podelila i u jedan deo dodala slatki kakao i sve promešala. Tako sam dobila čokoladni deo.

Masu za sladoled sipajte u dve odvojene posude i stavite u zamrzivač na par sati da se zamrzne.

Vadite kugle uz pomoć kašike za sladoled i stavite u čaše za serviranje. Ukrasite voćem, čokoladom ili listićima kokosa i poslužite.

Dok sam slikala bilo je toplo pa je sladoled počeo da mi se topi, tako da slike možda nisu najlepše, ali to nije smetalo da uživamo.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata