C Slatka tradicija

Sastojci
1 kesica C suvog kvasca
4 kašičice šećera
200 ml mleka
3 kašike masti
100 ml ulja
3 žumanceta
600 g brašna
C šećer u prahu
Fil od oraha:
100 ml mleka
100 g margarina
4 kašike šećera
200 g oraha

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Domaće štrudle

Idealne za bilo koji deo dana!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 2 štrudle
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U malo toplog mleka rastvoriti kvasac. Kada naraste, dodati ga u brašno. Potom dodati mleko, šećer, mast, ulje i žumanca.

Dobro umesiti testo, ostaviti ga da naraste duplo, a potom ga premesiti i podeliti na dve jufke.

Par minuta ih ostaviti da se odmore i za to vreme pripremiti fil.

Fil od oraha pripremiti na sledeći način:
Mleko i margarin prokuvati. Izmaknuti sa šporeta i u tu smesu dodati 200 g oraha. Dobro sjediniti i ostaviti da se prohladi.

Testo razvući oklagijom na pobrašnjenoj radnoj podlozi da bude što tanje i filovati štrudlu.

Na isti način možete pripremiti i fil od maka, samo umesto oraha u smesu staviti 200 grama mlevenog maka.

Peći na 200 stepeni. Kada su štrudle pečene posuti ih C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Štrudle možete filovati i sa džemom, filom od višanja, rogačem...