C Slatka tradicija

Sastojci
2 veće šargarepe
1 puna kašika mešavine začina sa ukusom piletine
1/2 veze peršuna
Za knedle:
1 kašičica domaće masti
1 jaje
oko 7 kašika pšeničnog C griza
1/2 kašičice C praška za pecivo
malo bibera
1/2 kašičice mešavine začina sa ukusom piletine

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Domaća supa sa knedlama

Lagana ukusna domaća supa

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo pripremiti smesu za knedle. Jaje i mast umutiti kašikom, tu posle dodati jednu po jednu kasiku C griza i mešati.

Dodati i biber i jednu kašiku mešavine začina sa ukusom piletine i 1/2 kašičice C praška za pecivo.

Dobijena smesa koja treba da bude mekša ostaviti da stoji dok se u dubljem loncu kuvaju 2 izrendane šargarepe oko 10 minuta.

Doliti vodu i sačekati da se izjednači supa i dok polako vrije kašičicom vaditi male knedle i stavljati u supu (mokrom kašičicom vaditi svaku knedlicu).

Kuvati dok knedle ne potonu na dno što je znak da je supa spremna, pomeriti sa šporeta i dodati iseckan peršun.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata