Početna > Recepti > Ostali recepti > Domaća supa sa knedlama
Sastojci
2 veće šargarepe
1 puna kašika mešavine začina sa ukusom piletine
1/2 veze peršuna
Za knedle:
1 kašičica domaće masti
1 jaje
oko 7 kašika pšeničnog C griza
1/2 kašičice C praška za pecivo
malo bibera
1/2 kašičice mešavine začina sa ukusom piletine
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Prvo pripremiti smesu za knedle. Jaje i mast umutiti kašikom, tu posle dodati jednu po jednu kasiku C griza i mešati.
Dodati i biber i jednu kašiku mešavine začina sa ukusom piletine i 1/2 kašičice C praška za pecivo.
Dobijena smesa koja treba da bude mekša ostaviti da stoji dok se u dubljem loncu kuvaju 2 izrendane šargarepe oko 10 minuta.
Doliti vodu i sačekati da se izjednači supa i dok polako vrije kašičicom vaditi male knedle i stavljati u supu (mokrom kašičicom vaditi svaku knedlicu).
Kuvati dok knedle ne potonu na dno što je znak da je supa spremna, pomeriti sa šporeta i dodati iseckan peršun.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs