burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Domaća supa sa knedlama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

2 veće šargarepe

1 puna kašika mešavine začina sa ukusom piletine

1/2 veze peršuna

Za knedle:

1 kašičica domaće masti

1 jaje

oko 7 kašika pšeničnog C griza

1/2 kašičice C praška za pecivo

malo bibera

1/2 kašičice mešavine začina sa ukusom piletine

Domaća supa sa knedlama

Koraci pripreme

Prvo pripremiti smesu za knedle. Jaje i mast umutiti kašikom, tu posle dodati jednu po jednu kasiku C griza i mešati.

Dodati i biber i jednu kašiku mešavine začina sa ukusom piletine i 1/2 kašičice C praška za pecivo.

Dobijena smesa koja treba da bude mekša ostaviti da stoji dok se u dubljem loncu kuvaju 2 izrendane šargarepe oko 10 minuta.

Doliti vodu i sačekati da se izjednači supa i dok polako vrije kašičicom vaditi male knedle i stavljati u supu (mokrom kašičicom vaditi svaku knedlicu).

Kuvati dok knedle ne potonu na dno što je znak da je supa spremna, pomeriti sa šporeta i dodati iseckan peršun.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Domaća supa sa knedlama

Koraci pripreme

Prvo pripremiti smesu za knedle. Jaje i mast umutiti kašikom, tu posle dodati jednu po jednu kasiku C griza i mešati.

Dodati i biber i jednu kašiku mešavine začina sa ukusom piletine i 1/2 kašičice C praška za pecivo.

Dobijena smesa koja treba da bude mekša ostaviti da stoji dok se u dubljem loncu kuvaju 2 izrendane šargarepe oko 10 minuta.

Doliti vodu i sačekati da se izjednači supa i dok polako vrije kašičicom vaditi male knedle i stavljati u supu (mokrom kašičicom vaditi svaku knedlicu).

Kuvati dok knedle ne potonu na dno što je znak da je supa spremna, pomeriti sa šporeta i dodati iseckan peršun.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept