C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
700 g brašna
240 ml toplog mleka
1 kašičica šećera
1,5 kašičica C suvog kvasca
3 jaja
100 ml ulja
1 kašičica soli
Nadev:
2 rendane, pa posoljene i oceđene tikvice
1 jaje
250 g sitnog sira
150 g rendanog kačkavalja
50 g kajmaka

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Domaća pita od tikvica i kačkavalja

Recept koji pleni svojom jednostavnošću i ukusom, idealan za doručak ili večeru.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izraditi testo i ostaviti da odstoji 20 minuta.

Nakon toga testo razvući inaviti na oklagiju radi lakšeg prenošenja do tepsije, koju smo prethodno premazali uljem.

Testo obaviti oko posude, tako da prelazi preko ivica tepsije.

Pomešati tikvicu, jaje i sitan sir i ravnomerno rasporediti preko testa.

Testo koje smo ostavili van tepsije prstima rasporediti po unutrašnjosti tepsije i malo ga naborati, ali da sredina pite ne bude pokrivena njime.

Taj deo posuti narendanim kačkavaljem, a po naborima testa staviti po kašičicu kajmaka.

Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je najpre pripremiti nadev za pitu, kako bi proces pravljenja bio brži.