C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
10 g C suvi kvasac
2 jajeta
C vanilin šećer
600 g brašna
1/2 dl ulja
malo soli
100 g margarina
200 g maka
50 g šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Danski pužići sa makom

Slatko vazdušasto testo sa makom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Komplikovano.

Priprema:

Staviti C suvi kvasac u mlako mleko sa 3 kašike šećera.

U posebnu posudu izmešati jaja, ulje, C vanilin šećer, so i brašno pa sipati dignuti kvasac i umesiti.

Testo podeliti u 2 jufke i ostaviti da kisne oko 2h.

Razviti jufku u pravougaonik premazati je margarinom i posuti makom i šećerom.

Urolati testo i seći pužiće debljine 2,5cm. Isto uraditi i sa drugom jufkom.

Pužiće poređati u tepsiju i peći na 180°C dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako volite slađe, posebno napraviti karamel fil tako što istopimo šećer dok se ne karamelizuje, u njega sipati 1,5 dl vode pa skinuti sa vatre i umešati 100 g margarina dok se ne istopi. Karamel fil sipati preko pužića pre stavljanja da se peku.