C Slatka tradicija

Sastojci
200 g C čvrstina
4 kašika C griza
500 g C šećera u prahu
1 ekstrat od maline ili jagode
2 l vode

Naši proizvodi
Čvrstin Pšenični griz Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena

Crvenci

Lagana poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu sipati 1,5 l vode i 250 g šećera, to staviti da vri.

U drugu posudu pomešati 500 ml vode, 250 g šećera, C čvrstin i C griz.

Ove sastojke pomešati i kada počne da ključa voda u šerpi sipati ove sastojke i kuvati dok se ne zgusne.

Polovinu mase sipati u pleh, a u drugoj polovini sipati ekstrat i vratiti da se ukuva još malo.

Kada se ukuva sipati polako preko prve, bele smese i ostaviti da se hladi i da se stegne.

Kada se stegne seći i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata