C Slatka tradicija

Sastojci
150 g čokolade za kuvanje
20 g margarina
400 ml slatke pavlake
3 belanca
prstohvat soli
40 g C šećera u prahu
30 g C kakao praha
400 g crvenog voća

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladni mus

Savršen spoj čokolade i voća.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti slatku pavlaku. U drugoj posudi umutiti belanca sa prstohvatom soli, na pola mućenja dodati C prah šećer pa mutiti dalje dok se ne dobije čvrst šne.

Istopiti čokoladu i margarin. Rastopljenu čokoladu dodavati u šne pa mešati dok se ne izjednači.

Zatim dodati slatku pavlaku i kakao i opet mešati dok se ne sjedini.

Puniti čaše (ja koristim one od 2dl) ovim redom: red musa, red voća.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Što se tiče voća možete koristiti i samo jednu vrstu voća, ukoliko nemate više ili vam se ne kupuje zaleđeni mix. Ja uglavnom uvek imam malinu u zamrzivaču pa koristim nju.
C šećer u prahu uvek koristite kada mutite belanca, nikako u zrnu (jer se onaj u zrnu topi i pušta vodu).