burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija

Čoko - jagoda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Biskvit

100 g maslaca

150 g šećera

1 C vanilin šećer

2 jaja

1 prsohvat soli

100 g brašna

1 kašičica C praška za pecivo

1 C puding čokolada

100 ml mleka

Za Mus:

300 g crne čokolade

100 g bele čokolade

100 g maslaca

500 ml slatke pavlake

1 C želatin

4 kašike vode

Dekoracija:

200 ml čokoladne glazure

500 g jagoda

50 g bele čokolade

Čoko - jagoda

Koraci pripreme

Izmiksati maslac, šećer, so, jaja, a onda dodati i ostale sastojke. Sve zajedno izmiksajte.

Smesu sipajte u obložen kalup veličine 25 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 20-25 minuta.

Biskvit ohladite, zatim sklonite obruč i papir za pečenje. Stavite na tanjir i vratite obruč. Mus krem: Čokoladu i maslac istopite u mikrotalasnoj ili na pari. Prohladite.

Želatin prelijte vodom i ostavite 5-10 minuta da nabubri, a zatim istopite u mikrotalasnoj.

Slatku pavlaku umutite, ali mekše. Dodajte kašiku pavlake u istoljen želatin i promešajte, a zatim to izručite u umućenu pavlaku. 3-4 kašike pavlake dodajte u istopljenu čokoladu i promešajte da se sjedini, a onda čokoladu izručite u slatku pavlaku.

Sve dobro promešajte da se smesa izjednači. 3-4 kašike musa sipajte preko biskvita.

U krug oko obruča slažite polovine jagoda, a ostatak popunite celim jagodama.

Mus sipajte u poslastičarsku kesu i istiskajući mus popunite deo između jagoda, a onda dodajte i ostatak fila i sve poravnajte.

Čokoladnu glazuru kao preliv pripremiti po uputstvu.

Prelijte preko musa i pospite belom čokoladom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čoko - jagoda

Koraci pripreme

Izmiksati maslac, šećer, so, jaja, a onda dodati i ostale sastojke. Sve zajedno izmiksajte.

Smesu sipajte u obložen kalup veličine 25 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 20-25 minuta.

Biskvit ohladite, zatim sklonite obruč i papir za pečenje. Stavite na tanjir i vratite obruč. Mus krem: Čokoladu i maslac istopite u mikrotalasnoj ili na pari. Prohladite.

Želatin prelijte vodom i ostavite 5-10 minuta da nabubri, a zatim istopite u mikrotalasnoj.

Slatku pavlaku umutite, ali mekše. Dodajte kašiku pavlake u istoljen želatin i promešajte, a zatim to izručite u umućenu pavlaku. 3-4 kašike pavlake dodajte u istopljenu čokoladu i promešajte da se sjedini, a onda čokoladu izručite u slatku pavlaku.

Sve dobro promešajte da se smesa izjednači. 3-4 kašike musa sipajte preko biskvita.

U krug oko obruča slažite polovine jagoda, a ostatak popunite celim jagodama.

Mus sipajte u poslastičarsku kesu i istiskajući mus popunite deo između jagoda, a onda dodajte i ostatak fila i sve poravnajte.

Čokoladnu glazuru kao preliv pripremiti po uputstvu.

Prelijte preko musa i pospite belom čokoladom.

Autor

Sonja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept