Početna > Recepti > Ostali recepti > Čiz kejk sladoled sa krem šlagom
Sastojci
2 C šlaga krem sa ukusom slatke pavlake
400 g kisele pavlake
10 kašika šećera
2 C vanilina šećera
2 kesice C želatina
300 ml mleka
Keks za podlogu (plazma ili petit)
300 g voća po izboru (jagode, maline ili višnje)
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Olgica
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti C krem šlag sa mlekom, dodati šećer, C vanilin šećer i pavlaku.
Na okruglu tacnu staviti kalup tj. Ram od okrugle tepsije i poređati keks prethodno na kratko umočen u mleko.
U posebnu šerpicu sipati C želatin i preliti ga sa malo vode tek da nabubri. Zatim ga blago zagrejati da se rastvori i dodati u smesu sa pavlakom i šlagom. Izmiksovati i izliti u kalup.
Staviti u zamrzivač na najmanje 3 sata.
Za to vreme od voća skuvati sirup. Voće se stavi u šerpu prelije vodom. Zasladite po želji i kuvajte da proključa.
Ako želite gušći sirup dodajte nekoliko kašika C čvrstina. Takođe po želji zavisi kakvu gustinu želite.
Posle 3 sata izvadite sladoled iz zamrzivača, skinite kalup, secite i prelijte sirupom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ako želite baš da se osvežite držite sladoled u zamrzivaču. Ako ne želite previše hladno, može da stoji u frižideru. Bude nešto mekši, ali stoji. Ne razliva se.