burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Cimet rolnice prelivene karamelom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Za testo:

125 ml mleka

125 ml vode

1 kesica C kvasca

2 kašike šećera

1 kesica C vanilin šećera

100 ml suncokretovog ulja

1 jaje

1 prstohvat soli

600-700 g brašna T-400

Za fil:

100 g maslaca

6 kašika smeđeg šećera

2 kesice cimeta

Za karamel preliv:

100 g maslaca

100 ml slatke pavlake

5 kašika smeđeg šećera

2 kašike meda

1/2 kašičice soli

Cimet rolnice prelivene karamelom

Koraci pripreme

Priprema testa:
Blago zagrejte mleko i vodu, dodajte kašiku šećera i kesicu C suvog kvasaca i ostavite da nadođe.

U većoj posudi umutite jaje, ulje, ostatak šećera i so žicom za mućenje. Dodati nadošli kvasac, pa malo po malo dodavati brašno i umesiti testo koje se ne lepi za posudu.

Pokriti i ostaviti 30 minuta na toplom mestu da naraste.

Za to vreme pripremiti karamel preliv. Zagrejte slatku pavlaku pa dodati maslac, smeđi šećer, med i so.

Sve sastojke mešati dok se ne istope i proključaju. Kada proključa pustiti još jedan minut da vri mešajući i onda skloniti da se ohladi.

Naraslo testo prebaciti na dobro pobrašnjenu površinu i razviti testo u obliku pravougaonika oko 5mm debljine.

Premazati sa 100 g otopljenog maslaca i posuti suvom smesom napravljenom od šećera i cimeta (6 kašika smeđeg šećera i 2 kesice cimeta).

Po kraćoj strani pravougaonika iseći trakice širine oko 2 cm. Svaku trakicu zarolati, pa ih slagati u okruglu tepsiju premazanu sa malo maslaca.

Prekriti tepsiju providnom folijom i ostaviti da rastu još 15 minuta dok se zagreje rerna.

Rolnice peći 10 minuta na 200°C, zatim još 10 minuta na 180°C.

Pustiti par minuta da se prohlade, pa ih preliti prethodno spremljenim i prohlađenim karamel prelivom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Cimet rolnice prelivene karamelom

Koraci pripreme

Priprema testa:
Blago zagrejte mleko i vodu, dodajte kašiku šećera i kesicu C suvog kvasaca i ostavite da nadođe.

U većoj posudi umutite jaje, ulje, ostatak šećera i so žicom za mućenje. Dodati nadošli kvasac, pa malo po malo dodavati brašno i umesiti testo koje se ne lepi za posudu.

Pokriti i ostaviti 30 minuta na toplom mestu da naraste.

Za to vreme pripremiti karamel preliv. Zagrejte slatku pavlaku pa dodati maslac, smeđi šećer, med i so.

Sve sastojke mešati dok se ne istope i proključaju. Kada proključa pustiti još jedan minut da vri mešajući i onda skloniti da se ohladi.

Naraslo testo prebaciti na dobro pobrašnjenu površinu i razviti testo u obliku pravougaonika oko 5mm debljine.

Premazati sa 100 g otopljenog maslaca i posuti suvom smesom napravljenom od šećera i cimeta (6 kašika smeđeg šećera i 2 kesice cimeta).

Po kraćoj strani pravougaonika iseći trakice širine oko 2 cm. Svaku trakicu zarolati, pa ih slagati u okruglu tepsiju premazanu sa malo maslaca.

Prekriti tepsiju providnom folijom i ostaviti da rastu još 15 minuta dok se zagreje rerna.

Rolnice peći 10 minuta na 200°C, zatim još 10 minuta na 180°C.

Pustiti par minuta da se prohlade, pa ih preliti prethodno spremljenim i prohlađenim karamel prelivom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept