Početna > Recepti > Ostali recepti > C Eskimko sladoled kao tortica
Sastojci
1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode
200 ml hladnog mleka (iz frižidera)
1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella
200 ml hladnog mleka (iz frižidera)
kakao mrvice
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U kalup u koji planirate da zamrznete sladoled postavite samolepljivu foliju i dno pospite kakao mrvicama.
Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice C Eskimko sa ukusom stracciatella i promešajte.
Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Umućenu masu razlijte u odgovarajuću posudu.
Zatim pripremite sladoled sa ukusom jagode. Odmerite 200 ml hladnog mleka (iz frižidera), dodajte sadržaj kesice C Eskimko sa ukusom jagode i promešajte.
Masu mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Umućenu masu razlijte preko stracciatelle i zamrznite do željene čvrstine.
Kada je sladoled dovoljno smrznut izvucite ga iz kalupa.
Sada će kakao mrvice biti na vrhu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Šnite sladoleda secite nožem koji ste nakvasili toplom vodom. Biće lakše, a komadi će izgledati uredno.