C Slatka tradicija

Sastojci
Za palačinke:
200 ml mleka
200 ml vode
3 jajeta
3 kašike ulja
1 kašika šećera
1 prstohvat soli
2 kesice C vanilin šećera
po potrebi brašno (oko 200 g)
Za nadev:
po potrebi krem
po potrebi keks
I još:
2 kesice C Eskimka sa ukusom čokolade
400 ml mleka

Naši proizvodi
Vanilin šećer Eskimko sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

C Eskimko i palačinke

Spoj krema, keksa i C Eskimka daje savršen ukus ovoj poslastici.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za palačinke:
Ručnom źicom za mućenje umititi jaja, šećer, C vanilin šećer, mleko, ulje i brašno.

Dodati vodu, so i mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Od dobijene smese ispržiti palačinke.

Palačinke premazati kremom, posuti mlevenim keksom i urolati po želji.

C Eskimka sa ukusom čokolade umututi sa hladnim mlekom, staviti u plastičnu posudu, poklopiti i ostaviti u zamrzicač na par sati (dok se ne stegne).

Kašikom za sladoled vaditi kugle, staviti pored palačinke i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje bi bilo da C Eskimka umutitite dan ranije, tako će biti spreman da ga poslužite uz vruće palačinke. Ovog puta izbor je pao na C Eskimka sa ukusom čokolade-za koji god ukus da se odlučite nećete pogrešiti, jer-jedan je C Eskimko.