C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje kora od heljde
400 g bundeve
1 puna šaka belog suvog grožđa
1 kesica cimeta
4 kašike šećera
malo ulja
malo kisele vode
C šećer u prahu
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sara

Bundevara

Slatka pita od bundeve.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Bundevu očistite i izrendajte. Dodajte joj šećer, cimet i grožđe pa sve dobro ugnječite i izmešajte.

Raširite koru, premažite je sa veoma malo ulja, preko stavite još jednu koru, pa duž kraćeg ruba stavite malo smese od bundeve.

Pokrijte još jednom korom i savijte najpre savijajući sve rubove ka unutra, a potom i rolajući tako da formirate šip. Postupak ponovite sa preostalom smesom i korama.

Poređajte šipove pite u podmazan pleh, premažite ih sa malo ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni, na 200°C.

Povremeno poprskajte pitu sa veoma malo kisele vode u toku pečenja.

Pitu poslužite posutu mešavinom C šećera u prahu i C vanilinog šećera.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Gnječenje smese od bundeve će pomići da bundeva omekša, pa nećete morati prethodno da je kuvate, a prskanje pite tokom pečenja će pomoći da se formira hrskava korica.