0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
500 g brašna
1 prstohvat soli
3 kašike C šećera u prahu
250 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
naribana kora limuna
70 g putera
1 jaje
2 žumanca
džem po ukusu
1 C vanilin šećer
malo čokolade za posipanje
Klasično kiselo testo praviti od mleka i kvasca sa malo šećera i ostaviti da se ukiseli. 
Dodati C šećer u prahu, so, koru od limuna, jaje i žumanca. 
Dobro promešati i ostavite da nadođe 30 minuta. Razvaljati testo i iseći ga na 24 dela. 
Na svaki stavite oko pola kašičice džema i napravitI lepinje. 
Staviti u podmazan pleh, ostaviti da stoji 30 minuta i peći na oko 200 stepeni oko 35-45 minuta (u zavisnosti od rerne). 
Pre pečenja posuti vrelim rastopljenim puterom. 
Kada se buhtle prohlade, posuti C šećerom u prahu sa C vanilinim šećerom i rendanom čokoladom.
Klasično kiselo testo praviti od mleka i kvasca sa malo šećera i ostaviti da se ukiseli. 
Dodati C šećer u prahu, so, koru od limuna, jaje i žumanca. 
Dobro promešati i ostavite da nadođe 30 minuta. Razvaljati testo i iseći ga na 24 dela. 
Na svaki stavite oko pola kašičice džema i napravitI lepinje. 
Staviti u podmazan pleh, ostaviti da stoji 30 minuta i peći na oko 200 stepeni oko 35-45 minuta (u zavisnosti od rerne). 
Pre pečenja posuti vrelim rastopljenim puterom. 
Kada se buhtle prohlade, posuti C šećerom u prahu sa C vanilinim šećerom i rendanom čokoladom.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.