C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml mlakog mleka
1 kesica C suvog kvasca
1 celo jaje
2 žumanceta
5 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
100 g margarina + 50 g za premazivanje
malo soli
rendana korica jednog limuna
oko 700 g brašna
malo C šećera u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Buhtle sa džemom od kajsija

Jednostavan recept za najukusnije buhtle. Svi ljubitelji slatkiša od testa biće oduševljeni.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mleko pomešati kvasac i šećer i tako ostaviti 10-tak minita da nadođe.

Kada nadođe, dodati ostale sastojke, umesiti glatko, masno testo i ostaviti sat vremena pokriveno krpom da nadođe.

Testo prebaciti na brašnom posutu podlogu i podeliti na 20 loptica.

Svaku malo razvući pa na sredinu staviti punu kašičicu džema.

Dobro sastaviti krajeve i oblikovati loptice.

Svaku premazati otopljenim margarinom i spustati u okrugao pleh ili tepsiju sa malo razmaka izmedju da ima mesta da naraste.

Ostaviti ih tako još 20-tak minuta a onda peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.

Posuti buhtle C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata