C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
200 ml mleka (100 ml za kvasac, 100 ml u brašno)
200 ml vode
1 kesica C suvog kvasca
600-700 g brašna
2 kašike šećera
1,5 kašičica soli
narendana kora od limuna i narandže
1 kesica C vanilinog šećera
1 kašičica ruma
Dodatni materijal:
C šećer u prahu za posipanje
1 l ulja za prženje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bakini uštipci

Ovaj sjajan ukus uštipaka uvek me rado vrati u detinjstvo i bezbrižne dečije dane.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac potopiti u 100 ml mlake vode sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe.

Brašno staviti u vanglu, sipati toplo mleko i sve ostale sastojke.

Kada kvasac nadođe sipati i njega u tu smesu i umesiti glatko testo (neka ne bude pretvrdo). Ostaviti testo da nadođe.

U dubljoj šerpi zagrejati ulje i kašikom vaditi testo i stavljati ga u vrelo ulje.

Smanjiti temperaturu da uštipci dobiju žućkastu boju.

Posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata