C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
1 kesica suvog C kvasca
1 kesica C praška za pecivo
350 ml mlake vode
1 kašičica šećera + 3 kašike
džem po izboru

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Bakine kiflice bombonice

Stari preukusni recept idealan za dane posta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Podići kvasac u mlakoj vodi sa jednom kašičicom šećera i malo brašna.

Kad kvasac nadođe, zamesiti testo i mesiti ga sve dok ne počne da se odvaja od ruku i od zidova posude. Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.

Kada se testo udvostruči, premesiti ga i ostaviti da još jednom naraste. Naraslo testo blago premesiti, podeliti na tri jednaka dela i od svakog oklagijom razvući krug.

Svaki krug raseći na osam delova, filovati pekmezom i zavijati kiflice. Prstima pritisnite krajeve kiflica, kako bi izgledale lepše.

Kiflice poređati u pleh u koji smo stavili papir za pečenje.

Ostaviti da odstoje 10- 15 minuta, a onda ih premazati zašećerenom vodicom (u 50 ml vode umešati 3 kašike šećera).

Kiflice peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20- 25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata