C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 - 4 jaja
1 kockica kvasca
250 ml vode
250 ml mleka
5 kašika šećera
2 kašičice soli
1/2 kesice C praška za pecivo
brašno po potrebi
Fil:
500 ml mleka
7 kašika šećera
4 kašike C griza
200 g maka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Bakina štrudla

Veoma ukusna, treba probati.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10-12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umesite glatko testo za koru, kada umesite testo ostavite da se udvostruči.

Fil skuvati od 500 ml mleka, 7 kašika šećera, 4 kašike griza, kada je fil gotov, sklonite sa vatre i u vreo fil umešate 200 g maka, ostavite fil da se ohladi.

Od nadošlog testa odvojite 4 jufke, od svake jufke rastanjite koru i namažite ohlađenim filom i uvijete u rolat.

Sva 4 rolata staviti u pleh i ostaviti 20 minuta da nadođu.

Posle toga stavite da se peče na 180 C pola sata do 45 minuta

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Bakinu štrudlu možete da napravite tako da umesto maka u fil stavite mlevene orahe.