C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
450 ml brašna
80 ml šećera
80 ml hladne vode
200 g margarina
1/2 kašičice soli
1 kesica C Vanilin šećera
Fil:
8 komada jabuka
400 g višanja
6 supenih kašika šećera
5 supenih kašika mlevenog keksa
1 supena kašika C čvrstina
sok od polovine limuna
1 kesica cimeta
50 ml mleka
1 kesica C vanilin šećera
50 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Američka pita sa jabukama i višnjama

Testo - prhko, fil - voćni, savršen spoj!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema kore:
Pomešati brašno, šećer i so. Dodati iseckan maragrin i utrljati ga u brašno pa sipati hladnu vodu. Zamesiti testo. Testo podeliti na 2 dela i ostaviti u frižider na sat vremena.

Razviti hladno testo pa ga staviti u tepsiju. Raširiti ga i po ivicama pleha.

Priprema fila:
Iseckati oljuštene jabuke na kockice. Dodati limunov sok, cimet i C čvrstin, pa sve izmešati. Višnje ocediti i pomešati sa šećerom.

Na razvijeno testo sipati mleveni keks. Preko keksa staviti polovinu smese sa jabukama. Sipati višnje preko jabuka, pa staviti drugu polovinu jabuka.

Razviti drugu (manju) polovinu testa, pa izrezati na trake. Trake staviti preko jabuka, formirajući mrežu. Premazati testo mlekom, posuti C vanilin šećerom, pa peći na 200 C 15-tak minuta, a zatim na 180 C još 30-tak minuta.

Pečenu pitu posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada dovoljno porumeni, prekrijte aluminijumskom folijom da ne bi izgorela.