C Slatka tradicija

Sastojci
Sastojci za testo:
1 šolja brašna tip 400
1/2 kafene kašike soli
1/2 kafene kašike šećera
1/2 kafene kašičice C praška za pecivo
1/4 šolje hladne vode
110 g margarina
Sastojci za smesu sa jabukama:
4 krupne jabuke
2 supene kašike šećera
sok od 1/2 limuna
2 supene kašike brašna
2 kafene kašike cimeta

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Američka pita od jabuka

Neodoljiv ukus, još lepši miris, pravi ugođaj za sve sladokusce.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Margarin izgnječiti viljuškom, dodavati brašno, so i ledenu vodu. Masu mešati, bez dodirivanja rukom, da se margarin ne bi topio. Masu izručiti na pobrašnjenu podlogu i brzo premesiti rukom.

Testo razvući oklagijom do debljine od oko 3-4 mm, pa naviti na oklagiju radi lakšeg prenošenja do posude za pečenje. Testo obaviti oko posude i prstima smestiti po ivici posude.

Višak testa odseći i ponovo razvući oklagijom. Ovo testo služi kao poklopac oko nadeva.

Jabuke očistiti i iseći na prepolovljene tanke filete. Jabuke posuti cimetom, šećerom i sokom od limuna i promešati.

Kada jabuke puste svoj soft, u masu dodati i oko 2 kašike brašna. Nadev sipati na testo koje smo prethodno izbušili čačkalicom na nekoliko mesta.

Preko nadeva oklagijom preneti ostatak testa i prstima spojiti praveći talasastu ivicu.

Gornje testo izbusiti čačkalicom, kako bi izlazio višak pare.

Pitu peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 45 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako vam ostane višak testa, rastanjiti ga i iseći na kaišiće, pa dekorisati pitu poput rešetke. Izgleda jako lepo i efektno.