burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Tiramisu trileće

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za koru:

30 g crne čokolade

70 g putera

40 g C kakaoa

1 prstohvat soli

80 ml mleka

50 ml espreso kafe

3 jaja

150 g šećera

100 g brašna

6 g C praška za pecivo

Za preliv:

100 ml slatke pavlake

100 ml mleka

100 ml espreso kafe

80 g C mleka u prahu

Za fil:

200 g maskarpone sira

200 ml slatke pavlake

50 g bele čokolade

20 ml espreso kafe

Tiramisu trileće

Koraci pripreme

Najpre pripremite koru. Puter i crnu čokoladu istopite zajedno povremeno mešajući dok se smesa ne sjedini. Odložiti u stranu.

U dublju posudu sipati kakao i dodati mu so. U kakao dodati kafu i toplo mleko pa promešati. Odvojiti belanca od žumanaca i žumanca dodati u smesu sa C kakaom.

Potom dodati i prethodno sjedinjenu čokoladu i puter pa sve umutiti žicom.

U posebnoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo pa kroz rešetku prosejati u smesu i sve dobro umešati spatulom.

Odvojena belanca umutiti u čvrst sneg pa im dodavati šećer iz tri puta. Mutiri mikserom dok se šećer ne rastopi. Potom pola belanaca dodati u prethodno pripremljenu smesu, promešati pa dodati ostatak. Sve lepo sjediniti.

Smesu za koru presuti u kalup dimenzija 21x23cm pa peći na 180 C u prethodno zagrejanoj rerni nekih 20-ak minuta.

Nakon što se kora ispeče ostavite je da se dobro ohladi. Ohlađenu izbosti viljuškom. Pripremiti preliv za koru tako što ćete pomešati sve navedene sastojke. Potom koru preliti ravnomerno i ostaviti u frižideru najmanje dva sata da kora sve lepo upije.

Nakon tog vremena pripremite fil. Belu čokoladu izlomite na kockice pa je prelijte vrućom kafom. Mešajte dok se ne rastopi i ostavite da se ohladi.

Potom je dodajte maskarpone siru, kratko sjediniti spatulom pa dodajte slatku pavlaku. Potom mutite mikserom sve dok ne dobijete gustu smesu.

Fil stavite preko kore i ostavite kolač još sat vremena u frižideru da se fil malo stegne.

Nakon toga kolač obilato pospite kakaom i dekorišu te po želji.

Najbolje poslužiti uz šoljicu omiljene kafe.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Tiramisu trileće

Koraci pripreme

Najpre pripremite koru. Puter i crnu čokoladu istopite zajedno povremeno mešajući dok se smesa ne sjedini. Odložiti u stranu.

U dublju posudu sipati kakao i dodati mu so. U kakao dodati kafu i toplo mleko pa promešati. Odvojiti belanca od žumanaca i žumanca dodati u smesu sa C kakaom.

Potom dodati i prethodno sjedinjenu čokoladu i puter pa sve umutiti žicom.

U posebnoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo pa kroz rešetku prosejati u smesu i sve dobro umešati spatulom.

Odvojena belanca umutiti u čvrst sneg pa im dodavati šećer iz tri puta. Mutiri mikserom dok se šećer ne rastopi. Potom pola belanaca dodati u prethodno pripremljenu smesu, promešati pa dodati ostatak. Sve lepo sjediniti.

Smesu za koru presuti u kalup dimenzija 21x23cm pa peći na 180 C u prethodno zagrejanoj rerni nekih 20-ak minuta.

Nakon što se kora ispeče ostavite je da se dobro ohladi. Ohlađenu izbosti viljuškom. Pripremiti preliv za koru tako što ćete pomešati sve navedene sastojke. Potom koru preliti ravnomerno i ostaviti u frižideru najmanje dva sata da kora sve lepo upije.

Nakon tog vremena pripremite fil. Belu čokoladu izlomite na kockice pa je prelijte vrućom kafom. Mešajte dok se ne rastopi i ostavite da se ohladi.

Potom je dodajte maskarpone siru, kratko sjediniti spatulom pa dodajte slatku pavlaku. Potom mutite mikserom sve dok ne dobijete gustu smesu.

Fil stavite preko kore i ostavite kolač još sat vremena u frižideru da se fil malo stegne.

Nakon toga kolač obilato pospite kakaom i dekorišu te po želji.

Najbolje poslužiti uz šoljicu omiljene kafe.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept