0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
4-6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4-6
2 C pudinga od vanile
500 ml mleka
100 g šećera
1 C vanilin šećer
2 jaja
300 g mlevenog keksa
150-170 ml mleka
4 kašike C šećera u prahu
80 g putera ili margarina
Za koru sve sastojke izmešati i utisnuti u pleh. 
Za fil: 
400 ml mleka sa 50 g šećera i 1 C vanilin šećerom staviti da se kuva, a u 100 ml mleka razmutiti 2 C pudinga od vanile i 2 žumanca. 
Dok se mleko greje, umutiti 2 belanca sa 50 g šećera u čvrst sneg. 
Kada mleko sa šećerom provri, uliti puding i mešati dok se ne zgusne. 
Kada bude gotovo, u tu smesu ubaciti sneg od belanaca i lagano umutiti mikserom. 
Ovako sjedinjen fil preliti odmah preko kore i ostaviti da se ohladi. 
Ukrasiti sa rendanom čokoladom i C šlagom.
Za koru sve sastojke izmešati i utisnuti u pleh. 
Za fil: 
400 ml mleka sa 50 g šećera i 1 C vanilin šećerom staviti da se kuva, a u 100 ml mleka razmutiti 2 C pudinga od vanile i 2 žumanca. 
Dok se mleko greje, umutiti 2 belanca sa 50 g šećera u čvrst sneg. 
Kada mleko sa šećerom provri, uliti puding i mešati dok se ne zgusne. 
Kada bude gotovo, u tu smesu ubaciti sneg od belanaca i lagano umutiti mikserom. 
Ovako sjedinjen fil preliti odmah preko kore i ostaviti da se ohladi. 
Ukrasiti sa rendanom čokoladom i C šlagom.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.