0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
1 šolja pirinča
3 šolje vode
5 šolja mleka
10 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C pudinga od vanile
malo cimeta
Pirinač očistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. 
Kada voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 2 od 6 ili na 1,5 od 3) i sipati 2 šolje mleka. 
Kada uvri, dodati jos 2 šolje mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još jednu šolju mleka, C vanilin šećer i puding razmućen sa malo mleka. Mešati da se zgusne. 
Sipati u činijice, ohladiti, posuti cimetom (po želji i ukusu) i poslužiti.
Koristila sam šolju od 250 ml.
Pirinač očistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. 
Kada voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 2 od 6 ili na 1,5 od 3) i sipati 2 šolje mleka. 
Kada uvri, dodati jos 2 šolje mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još jednu šolju mleka, C vanilin šećer i puding razmućen sa malo mleka. Mešati da se zgusne. 
Sipati u činijice, ohladiti, posuti cimetom (po želji i ukusu) i poslužiti.
Koristila sam šolju od 250 ml.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.