0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
500 g brašna
1 kesica suvog C kvasca
300 ml mleka
100 g šećera
50 ml ulja
1 jaje
1 jaje za premaz
500 ml mleka
1 kesica C pudinga od jagode
5 kašika C kokosa
3 kašike šećera
Staviti C suvi kvasac u malo toplog mleka sa kašičicom šećera da uskisne. 
U činiju za mešenje staviti brašno, ulje, ostatak toplog mleka, šećer jedno jaje i nadošli kvasac. 
Umesiti testo pa ostaviti na toplom mestu da naraste. 
Za to vreme skuvati jedan C puding u mleku sa 3 kašike šećera. Gotov puding skloniti sa vatre, dodati C kokos, sve izmešati pa ostaviti da se ohladi. 
Testo podeliti na tri dela. Svaki deo razvući u široke trake. 
Puding rasporediti na te tri trake. Svaku umotati u rolat. 
Od ta tri rolata napraviti pletenicu, a onda je smotati u krug.
Staviti pogaču u tepsiju pa premazati umućenim jajetom. 
Ostaviti još desetak minuta da odmori, a onda staviti da se peče 30 minuta na 180 stepeni.
Staviti C suvi kvasac u malo toplog mleka sa kašičicom šećera da uskisne. 
U činiju za mešenje staviti brašno, ulje, ostatak toplog mleka, šećer jedno jaje i nadošli kvasac. 
Umesiti testo pa ostaviti na toplom mestu da naraste. 
Za to vreme skuvati jedan C puding u mleku sa 3 kašike šećera. Gotov puding skloniti sa vatre, dodati C kokos, sve izmešati pa ostaviti da se ohladi. 
Testo podeliti na tri dela. Svaki deo razvući u široke trake. 
Puding rasporediti na te tri trake. Svaku umotati u rolat. 
Od ta tri rolata napraviti pletenicu, a onda je smotati u krug.
Staviti pogaču u tepsiju pa premazati umućenim jajetom. 
Ostaviti još desetak minuta da odmori, a onda staviti da se peče 30 minuta na 180 stepeni.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.