0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
200 g petit keksa
2 C Puding od jagode
600 ml mleka
6 kašika šećera
2 kašike kisele pavlake
500 ml slatka pavlaka
400 g jagoda
1 C Želatin u prahu + 1 dl vode
150 g C krem šlaga
150 ml kisele vode
Skuvati C puding i u topao umešati kiselu pavlaku. 
C Želatin staviti u vodu da nabubri pa ga posle desetak minuta zagrejati da se otopi. Ja stavim šoljicu sa želatinom u mikrotalasnu i ugrejem 15 sekundi. 
Jagode izmiksati u blenderu pa dodati u čvrsto umućnu slatku pavlaku sa šećerom. 
Ručno izmešati, pa dodati i istopljen želatin. 
Petit keks natopiti u mleku, preko sipati puding. 
Kada se ohladi staviti smesu od slatke pavlake, jagoda i želatina. 
Ostaviti nekoliko sati u frižider da se stegne. 
Na kraju staviti i C šlag.
Skuvati C puding i u topao umešati kiselu pavlaku. 
C Želatin staviti u vodu da nabubri pa ga posle desetak minuta zagrejati da se otopi. Ja stavim šoljicu sa želatinom u mikrotalasnu i ugrejem 15 sekundi. 
Jagode izmiksati u blenderu pa dodati u čvrsto umućnu slatku pavlaku sa šećerom. 
Ručno izmešati, pa dodati i istopljen želatin. 
Petit keks natopiti u mleku, preko sipati puding. 
Kada se ohladi staviti smesu od slatke pavlake, jagoda i želatina. 
Ostaviti nekoliko sati u frižider da se stegne. 
Na kraju staviti i C šlag.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.