0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
                                                                    
                                                                    Lako
                            
12do 14 parčeta
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12do 14 parčeta
1 C Kokosovo brašno 150gr kokosa 5 belanaca 300gr šećera 1 kašika sirćeta 100gr brašna ½ kesice praška za pecivo + 200 ml vrućeg mleka
1 ½ litara mleka 6 kašike šećera 5 žumanca 3 kašike brašna 1 kesica C pudinga od vanile 1 margarin (250g) + 50 gr C kokosa za posipanje
Kremast i veoma sočan kolač
Odvojiti belanca od žumanaca. U činiju gde su belanca staviti šećer i umutiti lagano sa žicom. Postepeno dodavati ostale sastojke kokos, brašno, sirće i prašak za pecivo. Smesu sipati u pleh (32 cm) obložen Pek papirom i peći nekih 15-20 minuta u zagrejanoj relni 220 stepena ( pazite na kolač jer temperatura relni zavisi od realne )Kada je kora gotova izvaditi iz pleha koru polako odvojimo papir za pečenje i vratimo koru u pleh. Preliti kolač sa vruće mleko.
U činiju umutiti šećer, žumanca, brašno i kesica pudinga sa oko 200 ml mleka. Preostalo mlaka staviti da provri. Kada provri mleko sa žicom mešati i postepeno dodavati smesu i neprestano mešati, staviti šerpu na tihoj vatri i kuvati sve dok se Fil ne skuva. Kada se skuva Fil dodaj margarin i sjediniti sve, tako vruć Fil preliti na koru i prosuti kokos.
Kolač ostaviti da se ohladi, najbolje je cele noći jer kolač upije. Kolač seći na kockice po veličine koje želite i spreman je za uživanje.
Kremast i veoma sočan kolač
Odvojiti belanca od žumanaca. U činiju gde su belanca staviti šećer i umutiti lagano sa žicom. Postepeno dodavati ostale sastojke kokos, brašno, sirće i prašak za pecivo. Smesu sipati u pleh (32 cm) obložen Pek papirom i peći nekih 15-20 minuta u zagrejanoj relni 220 stepena ( pazite na kolač jer temperatura relni zavisi od realne )Kada je kora gotova izvaditi iz pleha koru polako odvojimo papir za pečenje i vratimo koru u pleh. Preliti kolač sa vruće mleko.
U činiju umutiti šećer, žumanca, brašno i kesica pudinga sa oko 200 ml mleka. Preostalo mlaka staviti da provri. Kada provri mleko sa žicom mešati i postepeno dodavati smesu i neprestano mešati, staviti šerpu na tihoj vatri i kuvati sve dok se Fil ne skuva. Kada se skuva Fil dodaj margarin i sjediniti sve, tako vruć Fil preliti na koru i prosuti kokos.
Kolač ostaviti da se ohladi, najbolje je cele noći jer kolač upije. Kolač seći na kockice po veličine koje želite i spreman je za uživanje.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.