0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
10
150 g Čokolada za kuvanje
80 g C Šlag krem sa ukusom čokolade
160 ml Mleko
2 komad List zelatina
2 komad Kajsija
40 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
80 ml Mleko
1 komad Kajsija
Lagani penasti desert sa kajsijama. Cokolada i kajsije se dobro slazu u ovom dekorativnom letnjem desertu.
Otopiti čokoladu i obožiti silikonske kalupe tanko. Odložiti na hladno da se čokolada stegne.
Šlag krem čokoladu umutiti sa mlekom. Posebno listove zelatina potopiti u vodi. Posle par minuta zelatin ocediti i malo zagrejati. Dodati zelatin u umucen krem slag.
Kremom puniti korpice. U svaku kprpicu utisnuti sitno seckanu kajsiju. Ostaviti kalupe na hladnom da se stegne krem.
Izvaditi desert iz kalupa pazljivo da se cokolada ne osteti. Ukrasiti umucenim krem slagom i kriskama kajsije.
Desert sluziti hladan.
Lagani penasti desert sa kajsijama. Cokolada i kajsije se dobro slazu u ovom dekorativnom letnjem desertu.
Otopiti čokoladu i obožiti silikonske kalupe tanko. Odložiti na hladno da se čokolada stegne.
Šlag krem čokoladu umutiti sa mlekom. Posebno listove zelatina potopiti u vodi. Posle par minuta zelatin ocediti i malo zagrejati. Dodati zelatin u umucen krem slag.
Kremom puniti korpice. U svaku kprpicu utisnuti sitno seckanu kajsiju. Ostaviti kalupe na hladnom da se stegne krem.
Izvaditi desert iz kalupa pazljivo da se cokolada ne osteti. Ukrasiti umucenim krem slagom i kriskama kajsije.
Desert sluziti hladan.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.