burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Torta sa štrudlicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Satojci za koru i fil:

400 g g posnog keksa zlatni pek

600 ml fante sa ukusom narandze

2 komad C Puding sa ukusom vanilina

2 kašika C Čvrstin

2 kašika šećera

250 g margarina

125 g g šećera u prahu

2 komad veće kutije posnih štrudlica sa voćnim punjenjem

200 ml ml fante za umakanje keksa i štrudlica

Sastojci za glazuru:

150 g posne čokolade za kuvanje

100 ml biljne pavlake za kuvanje

Torta sa štrudlicama

Torta je odličnog ukusa. Fanta filu daje poseban ukus. Fil je kremast i čvrst, meni se baš dopao tako da ću ga iskoristiti i za neku drugu tortu. Tortu sam pravila za posnu slavu.Ukoliko pravite mrsnu varijantu umesto fante mozete koristiti mleko.

Koraci pripreme

Priprema fila:

U 100 ml fante razmutiti C puding sa ukisom vanile,C črstin i šećer.Ostatak soka staviti na umerenoj temperaturi da se zagreva.Pre nego što sok provri usuti puding i uz stalno mešanje zakuvati fil. Fil ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti sa šećerom u prahu.Mikserom mutiti fil i postepeno dodavati margarin. Dok se dobije fina kremasta struktura fila. Fil podeliti na dva dela.

Filovanje:

Kalup ili tepsiju obložiti prozirnom folijom. Poredjati keks predhodno umočen u sok.Preko kesa premazati polovinu fila.Preko fila poredjati štrudlice predhodno umočene u sok.
Preko šrtudlica premazati drugu polovinu fila. Preko fila poredjati još jedan red keksa umčenog u sok.
Ostaviti tortu na par sati u frižideru da se stegne.

Glazura:

Tortu izvaditi iz kalupa i staviti na tacnu.
Pavlaci dodati komade čokolade i na umerenoj temperaturi otopiti čokoladu.Voditi računa da pavlaka ne provri.Preliti glazuru preko torte.Vratiti na kratko u frižideru da se stegne glazura. Tortu seći na parčad i poslužiti.

Naši proizvodi

Torta sa štrudlicama

Torta je odličnog ukusa. Fanta filu daje poseban ukus. Fil je kremast i čvrst, meni se baš dopao tako da ću ga iskoristiti i za neku drugu tortu. Tortu sam pravila za posnu slavu.Ukoliko pravite mrsnu varijantu umesto fante mozete koristiti mleko.

Koraci pripreme

Priprema fila:

U 100 ml fante razmutiti C puding sa ukisom vanile,C črstin i šećer.Ostatak soka staviti na umerenoj temperaturi da se zagreva.Pre nego što sok provri usuti puding i uz stalno mešanje zakuvati fil. Fil ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti sa šećerom u prahu.Mikserom mutiti fil i postepeno dodavati margarin. Dok se dobije fina kremasta struktura fila. Fil podeliti na dva dela.

Filovanje:

Kalup ili tepsiju obložiti prozirnom folijom. Poredjati keks predhodno umočen u sok.Preko kesa premazati polovinu fila.Preko fila poredjati štrudlice predhodno umočene u sok.
Preko šrtudlica premazati drugu polovinu fila. Preko fila poredjati još jedan red keksa umčenog u sok.
Ostaviti tortu na par sati u frižideru da se stegne.

Glazura:

Tortu izvaditi iz kalupa i staviti na tacnu.
Pavlaci dodati komade čokolade i na umerenoj temperaturi otopiti čokoladu.Voditi računa da pavlaka ne provri.Preliti glazuru preko torte.Vratiti na kratko u frižideru da se stegne glazura. Tortu seći na parčad i poslužiti.

Autor

Danijela Žikić
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept