0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
400 g g posnog keksa zlatni pek
600 ml fante sa ukusom narandze
2 komad C Puding sa ukusom vanilina
2 kašika šećera
250 g margarina
125 g g šećera u prahu
2 komad veće kutije posnih štrudlica sa voćnim punjenjem
200 ml ml fante za umakanje keksa i štrudlica
150 g posne čokolade za kuvanje
100 ml biljne pavlake za kuvanje
Torta je odličnog ukusa. Fanta filu daje poseban ukus. Fil je kremast i čvrst, meni se baš dopao tako da ću ga iskoristiti i za neku drugu tortu. Tortu sam pravila za posnu slavu.Ukoliko pravite mrsnu varijantu umesto fante mozete koristiti mleko.
U 100 ml fante razmutiti C puding sa ukisom vanile,C črstin i šećer.Ostatak soka staviti na umerenoj temperaturi da se zagreva.Pre nego što sok provri usuti puding i uz stalno mešanje zakuvati fil. Fil ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti sa šećerom u prahu.Mikserom mutiti fil i postepeno dodavati margarin. Dok se dobije fina kremasta struktura fila. Fil podeliti na dva dela.
Kalup ili tepsiju obložiti prozirnom folijom. Poredjati keks predhodno umočen u sok.Preko kesa premazati polovinu fila.Preko fila poredjati štrudlice predhodno umočene u sok.
Preko šrtudlica premazati drugu polovinu fila. Preko fila poredjati još jedan red keksa umčenog u sok.
Ostaviti tortu na par sati u frižideru da se stegne.
Tortu izvaditi iz kalupa i staviti na tacnu.
Pavlaci dodati komade čokolade i na umerenoj temperaturi otopiti čokoladu.Voditi računa da pavlaka ne provri.Preliti glazuru preko torte.Vratiti na kratko u frižideru da se stegne glazura. Tortu seći na parčad i poslužiti.
Torta je odličnog ukusa. Fanta filu daje poseban ukus. Fil je kremast i čvrst, meni se baš dopao tako da ću ga iskoristiti i za neku drugu tortu. Tortu sam pravila za posnu slavu.Ukoliko pravite mrsnu varijantu umesto fante mozete koristiti mleko.
U 100 ml fante razmutiti C puding sa ukisom vanile,C črstin i šećer.Ostatak soka staviti na umerenoj temperaturi da se zagreva.Pre nego što sok provri usuti puding i uz stalno mešanje zakuvati fil. Fil ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti sa šećerom u prahu.Mikserom mutiti fil i postepeno dodavati margarin. Dok se dobije fina kremasta struktura fila. Fil podeliti na dva dela.
Kalup ili tepsiju obložiti prozirnom folijom. Poredjati keks predhodno umočen u sok.Preko kesa premazati polovinu fila.Preko fila poredjati štrudlice predhodno umočene u sok.
Preko šrtudlica premazati drugu polovinu fila. Preko fila poredjati još jedan red keksa umčenog u sok.
Ostaviti tortu na par sati u frižideru da se stegne.
Tortu izvaditi iz kalupa i staviti na tacnu.
Pavlaci dodati komade čokolade i na umerenoj temperaturi otopiti čokoladu.Voditi računa da pavlaka ne provri.Preliti glazuru preko torte.Vratiti na kratko u frižideru da se stegne glazura. Tortu seći na parčad i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.