burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Rozen torta sa vanil kremom i narandžom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Vanil krem:

1000 ml mleka

5 kašika šećera

1 kesica C Vanilin šećer

3 komad žumanca

1 kesica C Puding sa ukusom slatke pavlake

125 g putera ili margarina

3 kašika C Čvrstin

Fil od narandže:

5 komad narandže

70 ml vode

5 pune kašika šećera

5 pune kašika C Čvrstin

Još:

1 komad Rozen korica (ja sam koristila Dr.Oetker)

1 kesica C Šlag classic

Rozen torta sa vanil kremom i narandžom

Rozen korice su zaista zahvalne za pravljenje torti jer ne treba izdvajati vremena za pečenje kora, već samo treba da odaberete. tj. odlučite, čime ćete ih filovati. Ja sam malo eksperimentisala sa ovim receptom i odlučila da to bude kombinacija ukusa vanile i narandže (obzirom da sam ih već imala). Verujte, ukus je fantastičan a posebno ukus i miris narandže koji osvežava dok uživate u svakom zalogaju torte....

Koraci pripreme

Vanil krem:

U sud stavite žumanca, šećer, puding, čvrstin i vanilu, dodajte oko 3 dl mleka i sve dobro sjedinite da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri pa u njega dodajte pripremljenu smesu. Kuvajte uz neprekidno mešanje na umerenoj vatri dok se ne zgusne. Nakon toga sud sklonite sa vatre pa dodajte puter ili margarin i sve zajedno umutite mikserom, najmanjom brzinom dok se puter ne otopi.

Fil od narandže:

Narandže operite i iscedite sok. U zaseban sud sipajte 5 dl vode, dodajte šećer i sok pa stavite da se kuva. Za to vreme rastvorite gustin u 2 dl vode, dobro izmešajte pa dodajte u sok.
Kuvajte uz neprekidno mešanje dok se fil ne zgusne.

Filovanje korica:

Na odgovarajuću pravougaonu tacnu stavite koru, premažite je slojem vanil kreme, pa stavite drugu koru. malo je pritisnite rukama da se slepi, nju premažite filom od narandže... ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Preko torte stavite neki pravougaoni plato i ostavite da se ohladi istegne.

Dekoracija:

Umutite šlag po uputstvu na ambalaži i njime premažite tortu.

Posluženje:

Do služenja je držite u frižideru. Prijatno!

Naši proizvodi

Rozen torta sa vanil kremom i narandžom

Rozen korice su zaista zahvalne za pravljenje torti jer ne treba izdvajati vremena za pečenje kora, već samo treba da odaberete. tj. odlučite, čime ćete ih filovati. Ja sam malo eksperimentisala sa ovim receptom i odlučila da to bude kombinacija ukusa vanile i narandže (obzirom da sam ih već imala). Verujte, ukus je fantastičan a posebno ukus i miris narandže koji osvežava dok uživate u svakom zalogaju torte....

Koraci pripreme

Vanil krem:

U sud stavite žumanca, šećer, puding, čvrstin i vanilu, dodajte oko 3 dl mleka i sve dobro sjedinite da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri pa u njega dodajte pripremljenu smesu. Kuvajte uz neprekidno mešanje na umerenoj vatri dok se ne zgusne. Nakon toga sud sklonite sa vatre pa dodajte puter ili margarin i sve zajedno umutite mikserom, najmanjom brzinom dok se puter ne otopi.

Fil od narandže:

Narandže operite i iscedite sok. U zaseban sud sipajte 5 dl vode, dodajte šećer i sok pa stavite da se kuva. Za to vreme rastvorite gustin u 2 dl vode, dobro izmešajte pa dodajte u sok.
Kuvajte uz neprekidno mešanje dok se fil ne zgusne.

Filovanje korica:

Na odgovarajuću pravougaonu tacnu stavite koru, premažite je slojem vanil kreme, pa stavite drugu koru. malo je pritisnite rukama da se slepi, nju premažite filom od narandže... ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Preko torte stavite neki pravougaoni plato i ostavite da se ohladi istegne.

Dekoracija:

Umutite šlag po uputstvu na ambalaži i njime premažite tortu.

Posluženje:

Do služenja je držite u frižideru. Prijatno!

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept