burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Rafaelo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora

3 g Jaja

Rafaelo torta

Sastojci za koru:15 belanke,15 ks šećera,3 ks ulja,6 ks brašna i 300 g kokosa c Priprema kore:5 belanke,5ks šećera umutiti u čvrst sam,u to dodati 1 ks ulja ,100 grama kokosa c,i 2 ks brašna.ispeci ovakve jos 2 kore.Ukupno 3 kore,Kada se kore ispecu premazemo sa istopljenom cokoladom(100g čokolade za kuvanje)i posuti preko toga seckanim lesnikom(100 grama seckanog lešnika)ostaviti kore da se ohlade Priprema fila:15 zumanke,15 ks šećera ,7 ks brašna i malo mleka koje smo predhodno odvojili od 1 litar,preostalo mleko stavimo na šporet da provri,fil dobro umutimo da nema grudvica,kada mleko provri smanjimo temperaturu ringle i ubacimo fil i mešamo dok se ne zgusne i pazimo da nam ne zagori ,kada je fil gotov sklonimo sa šporeta i prekrijemo strec folijom i ostavimo da se ohladi.Dok se fil hladi mi mutimo 250 grama margarina,kada se fil ohladi u njega dodamo margarin koji lepo sjedinimo i na kraju dodamo 100 grama mleka u prahu c i sve to lepo umutimo Filovati tortu ,ukrasiti tortu šlagom c

Koraci pripreme

Kora,fil,slag

Pripremamo kore,pecemo kore,kuvamo fil,hladimo fil ,filujemo tortu

Rafaelo torta

Sastojci za koru:15 belanke,15 ks šećera,3 ks ulja,6 ks brašna i 300 g kokosa c Priprema kore:5 belanke,5ks šećera umutiti u čvrst sam,u to dodati 1 ks ulja ,100 grama kokosa c,i 2 ks brašna.ispeci ovakve jos 2 kore.Ukupno 3 kore,Kada se kore ispecu premazemo sa istopljenom cokoladom(100g čokolade za kuvanje)i posuti preko toga seckanim lesnikom(100 grama seckanog lešnika)ostaviti kore da se ohlade Priprema fila:15 zumanke,15 ks šećera ,7 ks brašna i malo mleka koje smo predhodno odvojili od 1 litar,preostalo mleko stavimo na šporet da provri,fil dobro umutimo da nema grudvica,kada mleko provri smanjimo temperaturu ringle i ubacimo fil i mešamo dok se ne zgusne i pazimo da nam ne zagori ,kada je fil gotov sklonimo sa šporeta i prekrijemo strec folijom i ostavimo da se ohladi.Dok se fil hladi mi mutimo 250 grama margarina,kada se fil ohladi u njega dodamo margarin koji lepo sjedinimo i na kraju dodamo 100 grama mleka u prahu c i sve to lepo umutimo Filovati tortu ,ukrasiti tortu šlagom c

Koraci pripreme

Kora,fil,slag

Pripremamo kore,pecemo kore,kuvamo fil,hladimo fil ,filujemo tortu

Autor

valentina simic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i kolači"

Pošalji recept