0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
150 g piškota
150 ml mleka
100 ml slatke pavlake
70 g crne čokolade
1 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade
150 ml mleka
100 ml slatke pavlake
70 g bele čokolade
1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella
150 ml mleka
Pripremaju se brzo i lako, a ukus je neodoljiv.
U dublji pleh okvirnih dimenzija 30x20 cm poslažite piškote provučene kroz hladno mleko pomešano sa vanilin šećerom.
Sipajte u šerpicu slatku pavlaku, dodajte crnu čokoladu izlomljenu na kocke i zagrevajte na srednjoj vatri uz mešanje žicom dok se čokolada ne otopi. Skinite sa vatre.
Želatin pomešajte sa dve kašike hladne vode, ostavite koji minut da nabubri pa ga otopite na najmanjoj vatri i sipajte u čokoladu. Dobro izmešajte i ostavite da se skroz ohladi do sobne temperature. Da bi ubrzali hlađenje, stavite šerpicu u posudu sa hladnom vodom i mešajte par minuta.
U posudu sipajte prašak za Eskimko ledeni desert sa ukusom čokolade, nalijte hladno mleko pa mikserom dobro umutite oko 5 minuta na najjačoj brzini. Potom ulijte ohlađenu čokoladu i žicom lagano sjedinite.
Sipajte fil preko poslaganih piškota i stavite u zamrzivač na pola sata ili u frižider na nekih sat vremena, da se fil ohladi i stegne, pre izlivanja sledećeg fila. Napomena: U ovoj fazi fil će biti tečan, ali će se stegnuti hlađenjem.
Na isti način pripremite i straćatela fil. Zagrevajte slatku pavlaku sa belom čokoladom dok se ne otopi, pa dodajte želatin, otopljen na najmanjoj vatri. Izmešajte i ohladite na sobnoj temperaturi.
Eskimko ledeni desert sa ukusom straćatele umutite sa hladnim mlekom, na najvećoj brzini oko 5 minuta, pa ulijte belu čokoladu i žicom sjedinite.
Proverite da li se čoko fil stegao - ako vam se ne lepi za prst, izlijte straćatela fil i špatulom lepo poravnajte.
Vratite kolač u frižider na nekoliko sati a najbolje preko noći, da se dobro ohladi i stegne. Kolač možete čuvati u frižideru, a za efekat sladoleda, stavite ga u zamrzivač pred posluživanje na 30-60 minuta.
Kolač secite na kocke i ukrasite rendanom čokoladom, svežim malinama i borovnicama ili voćem po želji.
Pripremaju se brzo i lako, a ukus je neodoljiv.
U dublji pleh okvirnih dimenzija 30x20 cm poslažite piškote provučene kroz hladno mleko pomešano sa vanilin šećerom.
Sipajte u šerpicu slatku pavlaku, dodajte crnu čokoladu izlomljenu na kocke i zagrevajte na srednjoj vatri uz mešanje žicom dok se čokolada ne otopi. Skinite sa vatre.
Želatin pomešajte sa dve kašike hladne vode, ostavite koji minut da nabubri pa ga otopite na najmanjoj vatri i sipajte u čokoladu. Dobro izmešajte i ostavite da se skroz ohladi do sobne temperature. Da bi ubrzali hlađenje, stavite šerpicu u posudu sa hladnom vodom i mešajte par minuta.
U posudu sipajte prašak za Eskimko ledeni desert sa ukusom čokolade, nalijte hladno mleko pa mikserom dobro umutite oko 5 minuta na najjačoj brzini. Potom ulijte ohlađenu čokoladu i žicom lagano sjedinite.
Sipajte fil preko poslaganih piškota i stavite u zamrzivač na pola sata ili u frižider na nekih sat vremena, da se fil ohladi i stegne, pre izlivanja sledećeg fila. Napomena: U ovoj fazi fil će biti tečan, ali će se stegnuti hlađenjem.
Na isti način pripremite i straćatela fil. Zagrevajte slatku pavlaku sa belom čokoladom dok se ne otopi, pa dodajte želatin, otopljen na najmanjoj vatri. Izmešajte i ohladite na sobnoj temperaturi.
Eskimko ledeni desert sa ukusom straćatele umutite sa hladnim mlekom, na najvećoj brzini oko 5 minuta, pa ulijte belu čokoladu i žicom sjedinite.
Proverite da li se čoko fil stegao - ako vam se ne lepi za prst, izlijte straćatela fil i špatulom lepo poravnajte.
Vratite kolač u frižider na nekoliko sati a najbolje preko noći, da se dobro ohladi i stegne. Kolač možete čuvati u frižideru, a za efekat sladoleda, stavite ga u zamrzivač pred posluživanje na 30-60 minuta.
Kolač secite na kocke i ukrasite rendanom čokoladom, svežim malinama i borovnicama ili voćem po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.