burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Čoko straćatela ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Za podlogu

150 g piškota

150 ml mleka

1 kesica C Vanilin šećer

Za čoko fil:

100 ml slatke pavlake

70 g crne čokolade

1/2 kesica C Želatin

1 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade

150 ml mleka

Za straćatela fil:

100 ml slatke pavlake

70 g bele čokolade

1/2 kesica C Želatin

1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella

150 ml mleka

Čoko straćatela ledene kocke

Pripremaju se brzo i lako, a ukus je neodoljiv.

Koraci pripreme

Priprema podloge:

U dublji pleh okvirnih dimenzija 30x20 cm poslažite piškote provučene kroz hladno mleko pomešano sa vanilin šećerom.

Priprema čoko fila:

Sipajte u šerpicu slatku pavlaku, dodajte crnu čokoladu izlomljenu na kocke i zagrevajte na srednjoj vatri uz mešanje žicom dok se čokolada ne otopi. Skinite sa vatre.
Želatin pomešajte sa dve kašike hladne vode, ostavite koji minut da nabubri pa ga otopite na najmanjoj vatri i sipajte u čokoladu. Dobro izmešajte i ostavite da se skroz ohladi do sobne temperature. Da bi ubrzali hlađenje, stavite šerpicu u posudu sa hladnom vodom i mešajte par minuta.
U posudu sipajte prašak za Eskimko ledeni desert sa ukusom čokolade, nalijte hladno mleko pa mikserom dobro umutite oko 5 minuta na najjačoj brzini. Potom ulijte ohlađenu čokoladu i žicom lagano sjedinite.
Sipajte fil preko poslaganih piškota i stavite u zamrzivač na pola sata ili u frižider na nekih sat vremena, da se fil ohladi i stegne, pre izlivanja sledećeg fila. Napomena: U ovoj fazi fil će biti tečan, ali će se stegnuti hlađenjem.

Priprema straćatela fila:

Na isti način pripremite i straćatela fil. Zagrevajte slatku pavlaku sa belom čokoladom dok se ne otopi, pa dodajte želatin, otopljen na najmanjoj vatri. Izmešajte i ohladite na sobnoj temperaturi.
Eskimko ledeni desert sa ukusom straćatele umutite sa hladnim mlekom, na najvećoj brzini oko 5 minuta, pa ulijte belu čokoladu i žicom sjedinite.
Proverite da li se čoko fil stegao - ako vam se ne lepi za prst, izlijte straćatela fil i špatulom lepo poravnajte.
Vratite kolač u frižider na nekoliko sati a najbolje preko noći, da se dobro ohladi i stegne. Kolač možete čuvati u frižideru, a za efekat sladoleda, stavite ga u zamrzivač pred posluživanje na 30-60 minuta.
Kolač secite na kocke i ukrasite rendanom čokoladom, svežim malinama i borovnicama ili voćem po želji.

Naši proizvodi

Čoko straćatela ledene kocke

Pripremaju se brzo i lako, a ukus je neodoljiv.

Koraci pripreme

Priprema podloge:

U dublji pleh okvirnih dimenzija 30x20 cm poslažite piškote provučene kroz hladno mleko pomešano sa vanilin šećerom.

Priprema čoko fila:

Sipajte u šerpicu slatku pavlaku, dodajte crnu čokoladu izlomljenu na kocke i zagrevajte na srednjoj vatri uz mešanje žicom dok se čokolada ne otopi. Skinite sa vatre.
Želatin pomešajte sa dve kašike hladne vode, ostavite koji minut da nabubri pa ga otopite na najmanjoj vatri i sipajte u čokoladu. Dobro izmešajte i ostavite da se skroz ohladi do sobne temperature. Da bi ubrzali hlađenje, stavite šerpicu u posudu sa hladnom vodom i mešajte par minuta.
U posudu sipajte prašak za Eskimko ledeni desert sa ukusom čokolade, nalijte hladno mleko pa mikserom dobro umutite oko 5 minuta na najjačoj brzini. Potom ulijte ohlađenu čokoladu i žicom lagano sjedinite.
Sipajte fil preko poslaganih piškota i stavite u zamrzivač na pola sata ili u frižider na nekih sat vremena, da se fil ohladi i stegne, pre izlivanja sledećeg fila. Napomena: U ovoj fazi fil će biti tečan, ali će se stegnuti hlađenjem.

Priprema straćatela fila:

Na isti način pripremite i straćatela fil. Zagrevajte slatku pavlaku sa belom čokoladom dok se ne otopi, pa dodajte želatin, otopljen na najmanjoj vatri. Izmešajte i ohladite na sobnoj temperaturi.
Eskimko ledeni desert sa ukusom straćatele umutite sa hladnim mlekom, na najvećoj brzini oko 5 minuta, pa ulijte belu čokoladu i žicom sjedinite.
Proverite da li se čoko fil stegao - ako vam se ne lepi za prst, izlijte straćatela fil i špatulom lepo poravnajte.
Vratite kolač u frižider na nekoliko sati a najbolje preko noći, da se dobro ohladi i stegne. Kolač možete čuvati u frižideru, a za efekat sladoleda, stavite ga u zamrzivač pred posluživanje na 30-60 minuta.
Kolač secite na kocke i ukrasite rendanom čokoladom, svežim malinama i borovnicama ili voćem po želji.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept