0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
130 g margarina
50 g C Šećera u prahu
130 g mlevenih pečenih badema
1 kašičica C Prašak za pecivo
1 prstohvat soli
1 kesica C Vanilin šećera
150 g Brašno T-400
oko 70 g C Šećera u prahu
2 kesice C Vanilin šećera
Sve sastojke za keks umesiti, tako da dobijete kompaktno testo, ne previše mekano.
Zatim testo zaviti u foliju i ostavite oko 30 minuta u frižider.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje.
Od dobijenog testa napraviti kolačiće oko 2cm prečnika.
Naredjajte ih u pripremljeni pleh.
Peći keks dok ne porumene.
Zatim ih uvaljati u mešavinu C šećera u prahu i C vanilin šećera.
Sve sastojke za keks umesiti, tako da dobijete kompaktno testo, ne previše mekano.
Zatim testo zaviti u foliju i ostavite oko 30 minuta u frižider.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje.
Od dobijenog testa napraviti kolačiće oko 2cm prečnika.
Naredjajte ih u pripremljeni pleh.
Peći keks dok ne porumene.
Zatim ih uvaljati u mešavinu C šećera u prahu i C vanilin šećera.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.