0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
oko 40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 40
12 belanaca
300 g mlevenih oraha
12 kašika šećera
3 kašike brašna
12 žumanca
15 kašika C šećera u prahu
200 g šećera
1 kašika ulja ili margarina
200 g čokolade za mešenje
375 g margarina ili maslaca
Napraviti 3 kore od po 4 belanca, dodati postepeno 4 kašike šećera i na kraju 100 g mlevenih oraha, sa jednom ne mnogo punom kašikom brašna. 
Peći u plehu obloženim pek papirom na 180 stepeni 15-20 min. 
Za fil mikserom umutiti 12 žumanca sa 15 kašika C šećera u prahu i kuvati na pari. 
Dok se krem hladi napraviti karamel od 200 g šećera i dodati pri kraju kašiku ulja ili otopljenog margarina i vrućom masom prelivati kore. Voditi računa da se ne pokriva cela površina nego.da ima praznina zbog lakšeg otapanja. 
Zatim otopiti 200 g čokolade za mešenje pa i nju preliti preko karamela. 
Zatim umutiti 375 g maslaca ili margarina.i dodavati krem od žumanca i filovati celu tortu, unutra i spolja. 
Ukrasiti po želji, otopljenom čokoladom, čokoladnim mrvicama i slično.
Napraviti 3 kore od po 4 belanca, dodati postepeno 4 kašike šećera i na kraju 100 g mlevenih oraha, sa jednom ne mnogo punom kašikom brašna. 
Peći u plehu obloženim pek papirom na 180 stepeni 15-20 min. 
Za fil mikserom umutiti 12 žumanca sa 15 kašika C šećera u prahu i kuvati na pari. 
Dok se krem hladi napraviti karamel od 200 g šećera i dodati pri kraju kašiku ulja ili otopljenog margarina i vrućom masom prelivati kore. Voditi računa da se ne pokriva cela površina nego.da ima praznina zbog lakšeg otapanja. 
Zatim otopiti 200 g čokolade za mešenje pa i nju preliti preko karamela. 
Zatim umutiti 375 g maslaca ili margarina.i dodavati krem od žumanca i filovati celu tortu, unutra i spolja. 
Ukrasiti po želji, otopljenom čokoladom, čokoladnim mrvicama i slično.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.