0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
16
12 belanaca
12 kašika šećera
12 kašika mlevenih lešnika
2 kašike brašna
1/2 C praška za pecivo
12 žumanaca
600 ml mleka
250 g putera
2 C vanilin šećera
2 C pudinga od vanile
250 g C šećera u prahu
200 g napolitanki
10 čokoladnih bananica
250 ml mleka
100 g čokolade
2 C krem šlaga od čokolade
Kora:
Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, kad se ulupa čvrst sneg dodati brašno, mlevene lešnike i C prašak za pecivo i promešati varjačom. 
Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa sipati pripremljenu masu. Peći na 200° C oko 20min. 
Fil: 
Mutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati prašak za C puding i mleko i kuvati na tihoj vatri dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. 
Izraditi maslac i dodati ga ohlađenom filu. Fil podeliti na dva dela. 
U prvi deo dodati iseckane čokoladne bananice, a u drugi deo seckane napolitanke. Koru preseći na pola. 
Preko prve kore naneti fil od bananica, preko naneti fil sa napolitankama i preklopiti drugom korom. 
Otopiti čokoladu pa preliti preko torte. 
Umutiti mleko i C šlag krem pa dekorisati celu tortu.
Kora:
Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, kad se ulupa čvrst sneg dodati brašno, mlevene lešnike i C prašak za pecivo i promešati varjačom. 
Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa sipati pripremljenu masu. Peći na 200° C oko 20min. 
Fil: 
Mutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati prašak za C puding i mleko i kuvati na tihoj vatri dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. 
Izraditi maslac i dodati ga ohlađenom filu. Fil podeliti na dva dela. 
U prvi deo dodati iseckane čokoladne bananice, a u drugi deo seckane napolitanke. Koru preseći na pola. 
Preko prve kore naneti fil od bananica, preko naneti fil sa napolitankama i preklopiti drugom korom. 
Otopiti čokoladu pa preliti preko torte. 
Umutiti mleko i C šlag krem pa dekorisati celu tortu.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.