0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
200 ml belog vina
200 g džema od kajsija
450 g šećera
200 g ratluka
150 ml ulja
300 g brašna
300 g mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
1 kašika C kakaoa
kora od jednog limuna
1 dl kisele vode
Prokuvajte belo vino sa uljem i 200 grama šećera, pa dodajte brašno u koje ste prethodno umešali C prašak za pecivo, kiselu vodu, malo obične vode, narendanu limunovu koru, C kakao i 100 grama mlevenih oraha.
Izjednačite masu i podelite je na četiri dela. Svaki deo rastanjite i ispecite u zagrejanoj rerni. 
Ostavite da se kore ohlade, a u međuvremenu ušpinujte 250 g šećera sa 2 dl vode i u to dodajte ratluk, pa kuvajte da se istopi. 
Zatim stavite ostatak oraha, promešajte i ostavite da se ohladi. 
Svaku koru premažite džemom, pa filom. 
Tortu ukrasite po želji. 
Prokuvajte belo vino sa uljem i 200 grama šećera, pa dodajte brašno u koje ste prethodno umešali C prašak za pecivo, kiselu vodu, malo obične vode, narendanu limunovu koru, C kakao i 100 grama mlevenih oraha.
Izjednačite masu i podelite je na četiri dela. Svaki deo rastanjite i ispecite u zagrejanoj rerni. 
Ostavite da se kore ohlade, a u međuvremenu ušpinujte 250 g šećera sa 2 dl vode i u to dodajte ratluk, pa kuvajte da se istopi. 
Zatim stavite ostatak oraha, promešajte i ostavite da se ohladi. 
Svaku koru premažite džemom, pa filom. 
Tortu ukrasite po želji. 
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.