0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6-7 jabuka
Šećer u kockama
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
100 g oraha
50 g suvog grožđa
500 ml slatke pavlake
Oguliti jabuke, preseći na pola i izvaditi sredinu. 
Kalup prečnika 24 cm obložiti pek papirom i poređati jabuke da im sredina bude ka gore. 
Uzeti šećer u kockama i staviti u svako udubljenje. Peći na 200 stepeni dok nepostanu mekane. 
Umutiti 6 belanaca, dodati šećer, brašno, žumanca, prašak za pecivo, orahe i suvo grožđe i preliti preko jabuka. 
Peći dok testo ne porumeni, probati čačkalicom da li je pečeno. 
Kada se ohladi okrenuti na tacnu ili veći tanjir, skinuti pek papir i umutiti slatku pavlaku i premazati odozgo.
Oguliti jabuke, preseći na pola i izvaditi sredinu. 
Kalup prečnika 24 cm obložiti pek papirom i poređati jabuke da im sredina bude ka gore. 
Uzeti šećer u kockama i staviti u svako udubljenje. Peći na 200 stepeni dok nepostanu mekane. 
Umutiti 6 belanaca, dodati šećer, brašno, žumanca, prašak za pecivo, orahe i suvo grožđe i preliti preko jabuka. 
Peći dok testo ne porumeni, probati čačkalicom da li je pečeno. 
Kada se ohladi okrenuti na tacnu ili veći tanjir, skinuti pek papir i umutiti slatku pavlaku i premazati odozgo.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.