0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
300 g brašna
250 g šećera
100 g mlevenih oraha
4 kašike C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike džema od kajsije
1 prstohvat C sode bikarbone
300 ml kisele vode
100 g suvog grožđa
3 kesice C pudinga od čokolade
1 l vode
200 g margarina
3 kašike šećera
1 kašika brašna
50 g C šećera u prahu
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha
Za koru, u posudu za mućenje staviti brašno i izmešati ga sa C sodom bikarbonom, C praškom za pecivo, šećerom, C kakaom i mlevenim orasima. 
Dodati džem i kiselu vodu, pa lagano umutiti mikserom samo dok se sastojci sjedine, a onda umešati i suvo grožđe. 
Podeliti smesu na tri dela i ispeći tri kore na 200 stepeni oko 20-25 minuta u podmazanom i brašnom posutom plehu.
Za fil, staviti da provri 800 ml vode sa šećerom, a puding i kašiku brašna razmutiti u 200 ml vode, pa dodati u šerpu i skuvati puding. 
U vruće umešati čokoladu, dodati orahe, pa ostaviti da se ohladi. 
Umutiti margarin sa C prah šećerom, pa dodati ohlađen puding i umutiti fil. 
Nafilovati kore i ostaviti da se dobro ohladi i opuste kore. 
Može se preliti otopljenom čokoladom.
Za koru, u posudu za mućenje staviti brašno i izmešati ga sa C sodom bikarbonom, C praškom za pecivo, šećerom, C kakaom i mlevenim orasima. 
Dodati džem i kiselu vodu, pa lagano umutiti mikserom samo dok se sastojci sjedine, a onda umešati i suvo grožđe. 
Podeliti smesu na tri dela i ispeći tri kore na 200 stepeni oko 20-25 minuta u podmazanom i brašnom posutom plehu.
Za fil, staviti da provri 800 ml vode sa šećerom, a puding i kašiku brašna razmutiti u 200 ml vode, pa dodati u šerpu i skuvati puding. 
U vruće umešati čokoladu, dodati orahe, pa ostaviti da se ohladi. 
Umutiti margarin sa C prah šećerom, pa dodati ohlađen puding i umutiti fil. 
Nafilovati kore i ostaviti da se dobro ohladi i opuste kore. 
Može se preliti otopljenom čokoladom.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.