0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
300 g mlevenog keksa
100 g čokolade
100 g margarina
1 l mleka
2 kesice C vanile
2 kesice C pudinga od vanile
3 kašike šećera
2 kesice C šlaga
slatko od višanja
(može i od jagoda, kupina i sl.)
malo mleka
Otopite čokoladu i margarina na laganoj vatri i pomešajte sa keksom. Smesa treba da bude mrvičasta (sipkava). 
U jednu trećinu smese dodajte 3-4 kašike mleka, rukama je izmešajte pa je rastanjite na dno kalupa. 
U 200 ml mleka rastvorite C puding pa ga zakuvajte u preostalo provrelo mleko kome ste dodali šećer i C vanilin šećer. 
Kada se zgusne sklonite sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin, umutite mikserom i ostavite da se ohladi.
Za to vreme umutite C šlag po uputstvu na ambalaži, pa 3-4 kašike šlaga dodajte u puding i umutite mikserom srednjom brzinom.
Na podlogu stavite polovinu pudinga, preko njega poređajte slatko od višanja, pa preko rasporedite polovinu sipkave smese od keksa i čokolade. 
Preko stavite ostatak pudinga, pa slatko od višanja i na kraju ostatak sipkave smese.
Tortu odozgo ukrasite C šlagom, ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.
Otopite čokoladu i margarina na laganoj vatri i pomešajte sa keksom. Smesa treba da bude mrvičasta (sipkava). 
U jednu trećinu smese dodajte 3-4 kašike mleka, rukama je izmešajte pa je rastanjite na dno kalupa. 
U 200 ml mleka rastvorite C puding pa ga zakuvajte u preostalo provrelo mleko kome ste dodali šećer i C vanilin šećer. 
Kada se zgusne sklonite sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin, umutite mikserom i ostavite da se ohladi.
Za to vreme umutite C šlag po uputstvu na ambalaži, pa 3-4 kašike šlaga dodajte u puding i umutite mikserom srednjom brzinom.
Na podlogu stavite polovinu pudinga, preko njega poređajte slatko od višanja, pa preko rasporedite polovinu sipkave smese od keksa i čokolade. 
Preko stavite ostatak pudinga, pa slatko od višanja i na kraju ostatak sipkave smese.
Tortu odozgo ukrasite C šlagom, ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.