0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
500 ml slatke pavlake
300 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
4 C pudinga od vanile
1 l mleka
4 kašike šećera
2 kesice C šlaga
150 g keksa
U 250 ml mleka dobro umutiti puding i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva. 
Kada mleko počne da vri dodati puding i mešati dok ne bude gust. Gotov puding podeliti na 2 dela. 
U jedan deo dodati mlečnu čokoladu i mešati dok se ne otopi. 
U drugi deo dodati belu čokoladu i takođe mešati. Ostaviti da se ohladi. 
Za to vreme umutiti slatku pavlaku. Nju delimo na tri dela. Jedan dodajemo u beli,  drugi u crni fil, a treći ostavimo. 
Kalup precnika 20-24 cm obložimo alu folijom, zatim prvo stavimo beli fil, pa slatku pavlaku i nakon toga crni fil. 
Na njega poređamo keks koju omekšamo mlekom. 
Ostavimo par sati da se stegne. Ukrasimo po želji.
U 250 ml mleka dobro umutiti puding i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva. 
Kada mleko počne da vri dodati puding i mešati dok ne bude gust. Gotov puding podeliti na 2 dela. 
U jedan deo dodati mlečnu čokoladu i mešati dok se ne otopi. 
U drugi deo dodati belu čokoladu i takođe mešati. Ostaviti da se ohladi. 
Za to vreme umutiti slatku pavlaku. Nju delimo na tri dela. Jedan dodajemo u beli,  drugi u crni fil, a treći ostavimo. 
Kalup precnika 20-24 cm obložimo alu folijom, zatim prvo stavimo beli fil, pa slatku pavlaku i nakon toga crni fil. 
Na njega poređamo keks koju omekšamo mlekom. 
Ostavimo par sati da se stegne. Ukrasimo po želji.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.