0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike C griza
4 kašike C kakaoa
1/2 kašičice C praška za pecivo
7 belanaca
300 g šećera
1 kašika C griza
1 kašika sirćeta
500 ml mleka
25 g šećera
7 žumanaca
1 C puding od slatke pavlake
2 kašike C čvrstina
250 g bele čokolade
2 kesice C šlaga
250 g margarina
Crna kora: 
5 jaja i 5 kašika šećera dobro umutiti. Dodati 2 kašike C griza, 4 kašike C kakaoa, 1/2 kašičice C praška za pecivo. Napraviti dve ovakve kore. 
Peći na 180 stepeni 10 minuta. Pleh da bude prečnika 26 cm. 
Bela kora: 
7 žumanaca, 300 g šećera dobro umutiti pa dodati 1 kašiku C griza i 1 kašiku sirćeta. 
Peći na 160 stepeni 55 minuta.  Izliti na veliki pleh i podeliti na pola kada bude gotova.
Fil: 
400 ml mleka staviti da provri sa 25 g šećera, a u 100 ml mleka staviti 7 žumanaca, 1 C puding od slatke pavlake i 2 kašike C čvrstina. 
Rastopiti 250 g bele čokolade na pari, dodati umućen slag. 
Kada se žuta krema dobro ohladi dodati 250 g omekšalog margarina i sve kremove sjediniti u jedan fil krem. 
Ređa se prvo crna kora, fil, bela kora pa još jednom se ponovi i odozgo se stavi C šlag.
Crna kora: 
5 jaja i 5 kašika šećera dobro umutiti. Dodati 2 kašike C griza, 4 kašike C kakaoa, 1/2 kašičice C praška za pecivo. Napraviti dve ovakve kore. 
Peći na 180 stepeni 10 minuta. Pleh da bude prečnika 26 cm. 
Bela kora: 
7 žumanaca, 300 g šećera dobro umutiti pa dodati 1 kašiku C griza i 1 kašiku sirćeta. 
Peći na 160 stepeni 55 minuta.  Izliti na veliki pleh i podeliti na pola kada bude gotova.
Fil: 
400 ml mleka staviti da provri sa 25 g šećera, a u 100 ml mleka staviti 7 žumanaca, 1 C puding od slatke pavlake i 2 kašike C čvrstina. 
Rastopiti 250 g bele čokolade na pari, dodati umućen slag. 
Kada se žuta krema dobro ohladi dodati 250 g omekšalog margarina i sve kremove sjediniti u jedan fil krem. 
Ređa se prvo crna kora, fil, bela kora pa još jednom se ponovi i odozgo se stavi C šlag.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.