0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
12 belanaca
12 kašika šećera
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
12 žumanaca
15 kašika šećera
1 kesica C pudinga od vanile
2 kašike brašna
750 ml mleka
300 g putera
100 g C šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
1 kesica C šlag krema sa ukusom čokolade
Za jednu koru: 
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u dobar šaum. 
Dodati 3 kašike brašna i pola kesice C praška za pecivo, pa postepeno varjačom izmešati. 
Peći u podmazan pleh na 200 stepeni, oko 15 minuta. Napraviti i drugu koru na isti način.
Za fil: 
U mleku ukuvajte žumanca, brašno, C puding i šećer. 
Kada se masa ohladi, dodajte puter umućen sa C šećerom u prahu i podelite fil na dva dela. 
U jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu. 
Svaku koru filujte prvo čokoladnim, pa žutim filom. 
Celu tortu premažite sa šlag kremom od čokolade. 
Za jednu koru: 
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u dobar šaum. 
Dodati 3 kašike brašna i pola kesice C praška za pecivo, pa postepeno varjačom izmešati. 
Peći u podmazan pleh na 200 stepeni, oko 15 minuta. Napraviti i drugu koru na isti način.
Za fil: 
U mleku ukuvajte žumanca, brašno, C puding i šećer. 
Kada se masa ohladi, dodajte puter umućen sa C šećerom u prahu i podelite fil na dva dela. 
U jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu. 
Svaku koru filujte prvo čokoladnim, pa žutim filom. 
Celu tortu premažite sa šlag kremom od čokolade. 
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.