0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
 30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
 30
3 x 5 belanaca
3 x 10 kašika C šećera u prahu
3 x 5 kašika mlevenih oraha
3 x 2 kašike brašna
1 l mleka
15 žumanaca
10 kašika šećera
9 kašika brašna
250 g C šećera u prahu
250 g maslaca
150 g mlevenih oraha
malo mleka da se orasi popare
200 g čokolade
300 g C šlaga classic
C šlag krem sa čokoladom
Napravite 3 korice od po 5 belanaca, 10 kašika C šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. 
Umutite najpre belanca sa šećerom, a zatim uz blago mešanje dodati brašno i orahe. 
Kore peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Kada se kore ispeku pokriti ih krpom dok spremate krem.
7 žumanaca pomešati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuvati krem u 1 l mleka. Staviti da se ohladi.
Umutiti 8 žumanaca sa 250 g C šećera u prahu. Posebno umutiti 250 g maslaca pa dodati u tu smesu. 
Umutiti mikserom da se sjedini, a zatim sipati u ohlađeni krem. 
1/3 fila izdvojiti i dodati 150 g poparenih oraha. Otopiti čokoladu i dodati u preostale 2/3 fila.
Umutiti 300 g C šlaga i filovati - kora, šlag, crni fil, kora, šlag, beli fil, kora, šlag, crni fil. 
Dekorisati C krem šlagom od čokolade.
Napravite 3 korice od po 5 belanaca, 10 kašika C šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. 
Umutite najpre belanca sa šećerom, a zatim uz blago mešanje dodati brašno i orahe. 
Kore peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Kada se kore ispeku pokriti ih krpom dok spremate krem.
7 žumanaca pomešati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuvati krem u 1 l mleka. Staviti da se ohladi.
Umutiti 8 žumanaca sa 250 g C šećera u prahu. Posebno umutiti 250 g maslaca pa dodati u tu smesu. 
Umutiti mikserom da se sjedini, a zatim sipati u ohlađeni krem. 
1/3 fila izdvojiti i dodati 150 g poparenih oraha. Otopiti čokoladu i dodati u preostale 2/3 fila.
Umutiti 300 g C šlaga i filovati - kora, šlag, crni fil, kora, šlag, beli fil, kora, šlag, crni fil. 
Dekorisati C krem šlagom od čokolade.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.