0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Srednje
30
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
30
300 g keks
200 ml mleko
1 kesica C Puding sa ukusom slatke pavlake
8 kašika secer
200 ml slatka pavlaka
1 ml mleko l
2 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade
100 ml mleko
50 g cokolada
Od celokupne količine mleka izdvojiti 100 ml dodati u njega želatin u granulama te pomešati i ostaviti po strani da nabubri. Od preostale količine mleka izdvojiti 200 ml pa razmutiti u njemu puding sa ukusom slatke pavlake i gustin.
Ostatak mleka sipati u šerpu dodati šećer i vanilin šećer, pa kuvati dok ne proključa potom sipati razmućenu smesu sa pudingom i gustinom i nadalje kuvati. Neprekidno mešati dok se ne zgusne. U skuvani fil umešati kokos i nabubreli želatin.
Fil mešati dok se želatin ne rastopi u njemu, a zatim ga ostaviti po strani dok se potpuno ne ohladi. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Kašiku po kašiku šlaga dodati u ohlađeni fil i mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena masa.
Turski keks nakratko umakati u mleko i slagati ga na tacnu za posluženje, oblikujući pravogaonik od 15 komada keksa.
Preko podloge od keksa naneti četvrtinu fila od kokosa. Isti postupak filovanja (red keksa - red fila). Ponoviti još 4 puta.
Krem šlag od čokolade umutiti sa mlekom i njime premazati filovanu tortu. Čokoladu rastopiti na pari i poprskati je preko krem šlaga.
Od celokupne količine mleka izdvojiti 100 ml dodati u njega želatin u granulama te pomešati i ostaviti po strani da nabubri. Od preostale količine mleka izdvojiti 200 ml pa razmutiti u njemu puding sa ukusom slatke pavlake i gustin.
Ostatak mleka sipati u šerpu dodati šećer i vanilin šećer, pa kuvati dok ne proključa potom sipati razmućenu smesu sa pudingom i gustinom i nadalje kuvati. Neprekidno mešati dok se ne zgusne. U skuvani fil umešati kokos i nabubreli želatin.
Fil mešati dok se želatin ne rastopi u njemu, a zatim ga ostaviti po strani dok se potpuno ne ohladi. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Kašiku po kašiku šlaga dodati u ohlađeni fil i mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena masa.
Turski keks nakratko umakati u mleko i slagati ga na tacnu za posluženje, oblikujući pravogaonik od 15 komada keksa.
Preko podloge od keksa naneti četvrtinu fila od kokosa. Isti postupak filovanja (red keksa - red fila). Ponoviti još 4 puta.
Krem šlag od čokolade umutiti sa mlekom i njime premazati filovanu tortu. Čokoladu rastopiti na pari i poprskati je preko krem šlaga.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.