burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Kokos torta sa turskim keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

podloga

300 g keks

200 ml mleko

fil

1 kesica C Puding sa ukusom slatke pavlake

60 g C Čvrstin

8 kašika secer

2 kesica C Vanilin šećer

10 kesica C Želatin

200 ml slatka pavlaka

100 g C Kokosovo brašno

1 ml mleko l

dekoracija

2 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade

100 ml mleko

50 g cokolada

Kokos torta sa turskim keksom

Koraci pripreme

priprema

Od celokupne količine mleka izdvojiti 100 ml dodati u njega želatin u granulama te pomešati i ostaviti po strani da nabubri. Od preostale količine mleka izdvojiti 200 ml pa razmutiti u njemu puding sa ukusom slatke pavlake i gustin.

2

Ostatak mleka sipati u šerpu dodati šećer i vanilin šećer, pa kuvati dok ne proključa potom sipati razmućenu smesu sa pudingom i gustinom i nadalje kuvati. Neprekidno mešati dok se ne zgusne. U skuvani fil umešati kokos i nabubreli želatin.

3

Fil mešati dok se želatin ne rastopi u njemu, a zatim ga ostaviti po strani dok se potpuno ne ohladi. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Kašiku po kašiku šlaga dodati u ohlađeni fil i mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena masa.

4

Turski keks nakratko umakati u mleko i slagati ga na tacnu za posluženje, oblikujući pravogaonik od 15 komada keksa.

5

Preko podloge od keksa naneti četvrtinu fila od kokosa. Isti postupak filovanja (red keksa - red fila). Ponoviti još 4 puta.

6

Krem šlag od čokolade umutiti sa mlekom i njime premazati filovanu tortu. Čokoladu rastopiti na pari i poprskati je preko krem šlaga.

Naši proizvodi

Kokos torta sa turskim keksom

Koraci pripreme

priprema

Od celokupne količine mleka izdvojiti 100 ml dodati u njega želatin u granulama te pomešati i ostaviti po strani da nabubri. Od preostale količine mleka izdvojiti 200 ml pa razmutiti u njemu puding sa ukusom slatke pavlake i gustin.

2

Ostatak mleka sipati u šerpu dodati šećer i vanilin šećer, pa kuvati dok ne proključa potom sipati razmućenu smesu sa pudingom i gustinom i nadalje kuvati. Neprekidno mešati dok se ne zgusne. U skuvani fil umešati kokos i nabubreli želatin.

3

Fil mešati dok se želatin ne rastopi u njemu, a zatim ga ostaviti po strani dok se potpuno ne ohladi. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Kašiku po kašiku šlaga dodati u ohlađeni fil i mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena masa.

4

Turski keks nakratko umakati u mleko i slagati ga na tacnu za posluženje, oblikujući pravogaonik od 15 komada keksa.

5

Preko podloge od keksa naneti četvrtinu fila od kokosa. Isti postupak filovanja (red keksa - red fila). Ponoviti još 4 puta.

6

Krem šlag od čokolade umutiti sa mlekom i njime premazati filovanu tortu. Čokoladu rastopiti na pari i poprskati je preko krem šlaga.

Autor

Vanja
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept