0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
3 dl mleka
240 g šećera
300 g C griza
100 g mlevenih oraha
1 kesica C praška za pecivo
7 dl mleka
150 g šećera
2 kesice C pudinga od vanile
1 kesica C vanilin šećera
150 g margarina za kolače
Priprema kora:
Sjediniti sve sastojke za kore i ostaviti 3 sata na hladnom. Nakon toga smesu podeliti na tri dela. Smesu za kore izliti tanko na izvrnuti pleh na papir za pečenje (u suprotnom bi došlo do pucanja kora) i peći 10-15 min na 180°C dok kore ne porumene.
Priprema fila:
Od 7 dl mleka odvojiti 100 ml i pomešati sa šećerom, C vanilin šećerom i pudinzima i to skuvati u preostalom mleku. Ohlađen puding spojiti sa margarinom.
Fil podeliti na 3 dela i svaku koru filovati i slagati jednu na drugu.
Poslednju koru posuti sa malo mlevenih oraha.
Ostaviti tortu da odstoji 12 sati da bi kore postale mekše.
Priprema kora:
Sjediniti sve sastojke za kore i ostaviti 3 sata na hladnom. Nakon toga smesu podeliti na tri dela. Smesu za kore izliti tanko na izvrnuti pleh na papir za pečenje (u suprotnom bi došlo do pucanja kora) i peći 10-15 min na 180°C dok kore ne porumene.
Priprema fila:
Od 7 dl mleka odvojiti 100 ml i pomešati sa šećerom, C vanilin šećerom i pudinzima i to skuvati u preostalom mleku. Ohlađen puding spojiti sa margarinom.
Fil podeliti na 3 dela i svaku koru filovati i slagati jednu na drugu.
Poslednju koru posuti sa malo mlevenih oraha.
Ostaviti tortu da odstoji 12 sati da bi kore postale mekše.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.